Jakub Janda: Huawei platila za špionáž! Důkazy má FBI

29.01.2019 14:47

Analytik think-tanku Evropské hodnoty Jakub Janda bije na poplach. FBI má prý informace o tom, co se děje mezi firmou Huawei a čínskou vládou.

Jakub Janda: Huawei platila za špionáž! Důkazy má FBI
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) před časem vydal varování před produkty čínských firem Huawei a ZTE. Předseda vlády Andrej Babiš se zlobil, že úřad informoval širokou veřejnost předtím, než předal informace vládě. Pochyboval navíc, zda má úřad své varování dostatečně podloženo. Obratem však dodal, že česká vláda bere varování českých úřadů vážně.

Prezident Miloš Zeman poté v televizi Barrandov varoval, že postup českého úřadu může poškodit zájmy českých firem v Číně. Šéf komunistů Vojtěch Filip poté vyrazil do Číny a po návratu do České republiky označil varování českého úřadu za naprosto nesmyslné.

Analytik think-tanku Evropské hodnoty však předkládá na firmu Huawei trochu jiný pohled než prezident Zeman a komunista Filip. Dovolává se přitom amerického Úřadu pro federální vyšetřování (FBI).

„FBI má důkazy o tom, že čínská firma Huawei tajně platila příplatky svým zaměstnancům za špionáž. To je zásadní zpráva. Pořád chce někdo předstírat, že Huawei nerovná se špionáž pro Čínu, jak jí přímo ukládá veřejně dostupný čínský zákon? Je to ta samá firma, kterou západní svět vykopává ze své kritické nebo, obecně, státní infrastruktury, protože jde o prodlouženou ruku čínských zpravodajských služeb,“ napsal Janda na sociální síti Facebook.

Pokud někdo pochybuje o tom, jak se opravdu chová firma Huawei, stačí, aby se podíval na to, že v Polsku byl zadržen pracovník místní pobočky a v Africe, kde Čína postavila sídlo Africké unie, firma Huawei nechala tuto budovu odposlouchávat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…