Jakuba Jandu mrazí

14.06.2018 9:32

Zástupce lobbistického spolku Evropské hodnoty Jakub Janda nabádá k tomu, abychom sledovali věci, které jsou opravdu důležité.

Jakuba Jandu mrazí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

„Rusko dlouhodobě používá energetiku jako nástroj geopolitického vlivu, díky kterému si často může zavázat značnou části místního politického establishmentu a provádět strategickou korupci. Známé příklady jsou z Německa, Maďarska, Ukrajiny, nebo Srbska,“ poznamenal Janda.

„Proto logicky faktický zástupce ruských zájmů v ČR Martin Nejedlý už několik let lobbuje za to, aby megatendr na rozšíření Temelína dostal Rosatom, tedy ruská státní společnost sloužící přímo Putinovi a jeho okolí. Nebo aspoň aby v tom měl co největší roli, která pak znásobí ruský vliv v Česku skrze balíky peněz, které sem budou z Ruska přicházet na různé služby a službičky,“ dodal dále Janda. 

A podotkl, že když se člověk na dnešní českou situaci podívá očima z Moskvy, zjistí, že ruská účast ve strategické zakázce na Temelín je to hlavní, o co se hraje. „Referendum o vystoupení ČR z EU Moskva jen tak nedostane, Zemana už dávno má, stejně jako komunisty a zoufalce z SPD. Na dalších se pracuje, proto Zdeněk Zbytek minimálně od roku 2013 vozil Jiřího Zimolu do Ruska,“ sdělil Janda. 

„Hrad tlačí premiéra, aby mu v Temelínu ustoupil. O to je důležitější informace, že ministrem průmyslu a obchodu má být František Koníček, který za Zemanovce v minulosti kandidoval a patří do skupiny zástupců zájmů Hradu,“ sdělil dále Janda s tím, že Nejedlý si takto připravuje půdu pro to, aby Rusové ve strategické zakázce na Temelín sehráli důležitou roli. „Taky vás mrazí?“ zeptal se závěrem.

Celý příspěvek Jakuba Jandy:

Sledujme věci, které jsou opravdu důležité.

- Rusko dlouhodobě používá energetiku jako nástroj geopolitického vlivu, díky kterému si často může zavázat značnou části místního politického establishmentu a provádět strategickou korupci. Známé příklady jsou z Německa, Maďarska, Ukrajiny, nebo Srbska.

- Proto logicky faktický zástupce ruských zájmů v ČR Martin Nejedlý už několik let lobuje za to, aby megatendr na rozšíření Temelína dostal Rosatom, tedy ruská státní společnost sloužící přímo Putinovi a jeho okolí. Nebo aspoň aby v tom měl co největší roli, která pak znásobí ruský vliv v Česku skrze balíky peněz, které sem budou z Ruska přicházet na různé služby a službičky.

- Když na dnešní českou situaci podíváte očima z Moskvy, tak zjistíte, že ruská účast ve strategické zakázce na Temelín je to hlavní, o co se hraje. Referendum o vystoupení ČR z EU Moskva jen tak nedostane, Zemana už dávno má, stejně jako komunisty a zoufalce z SPD. Na dalších se pracuje, proto Zdeněk Zbytek minimálně od roku 2013 vozil Jiřího Zimolu do Ruska.

- Hrad tlačí premiéra, aby mu v Temelínu ustoupil. O to je důležitější informace, že ministrem průmyslu a obchodu má být František Koníček, který za Zemanovce v minulosti kandidoval a patří do skupiny zástupců zájmů Hradu.

Pan Nejedlý si připravuje půdu pro to, aby Rusové ve strategické zakázce na Temelín sehráli důležitou roli. Taky vás mrazí?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…