Jana Nagyová měla dnes přijít do Senátu. Nepřijde, nikdo ji tam nečeká

14.08.2013 7:58

Přítelkyně bývalého premiéra Petra Nečase Jana Nagyová měla navštívit Senát, jenže senátoři nejeví velký zájem o setkání s ní. Podle Lidových novin jim Nagyová měla popsat své zatýkání a podmínky ve vazbě. Senátor Jiří Čunek dnešní návštěvu odložil na příští týden.

Jana Nagyová měla dnes přijít do Senátu. Nepřijde, nikdo ji tam nečeká
Foto: Repro Foto: ČT
Popisek: Senátor Jiří Čunek v pořadu Michaely Jílkové Máte slovo

Právě dnes dopoledne měla Nagyová senátorům popsat okolnosti svého zatčení a zacházení s ní po zadržení. LN připomínají, že v době, kdy byla Nagyová v ostravské vazební věznici, chtělo pět senátorů za ní jet a prozkoumat podmínky jejího pobytu ve vazbě. Teď, když už je stíhaná na svobodě, mohla přijít rovnou do Senátu a vše politikům důkladně popsat. Jenže, jak píší LN, na setkání s ní se dnes chystali pouze dva senátoři, a to Jiří Čunek (KDU-ČSL) a Milan Pešák z ODS.

Nagyová musí verifikovat informace z dopisu

Dcera Jany Nagyové Nikola v dopise politikům napsala o nedůstojných praktikách při zatýkání a domovní prohlídce. „Cílem bylo jí před veřejností potupit, ponížit a udělat z ní zločince,“ psala v dopise. V něm také popisovala noční razii v pražském bytě matky: „Komando v kuklách s automatickýma pistolemi a heverem k násilnému otevření dveří...“

Senátor Jiří Čunek po přečtení tohoto dopisu inicioval návštěvu Nagyové ve vazbě, z které už sešlo. Tentokrát sám Čunek dnešní plánovanou schůzku s Nagyovou pro nezájem kolegů přesunul na následující týden. LN píší, že Čunek chce slyšet její verzi celé záležitosti. „Musí verifikovat, co se v tom dopisu píše, jí se to řece týká,“ uvedl pro deník. Pokud by prý s kolegy uznal, že policisté postupovali nepřiměřeně, věc by prý rovnou předal ombudsmanovi Pavlu Varvařovskému. Policisté podle informací LN mají vše zdokumentováno a proto jim nečiní potíže vše prokázat a obhájit se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…