Jana správně, pochválil Kalousek Černochovou za důtku Svobodovi. Stehlíková připsala něco o fašismu

01.04.2023 19:25 | Ze sítí

Na adresu ministryně obrany Jany Černochové (ODS) padají nevybíravá slova pro její počínání v kauze olympionika Davida Svobody, který se prohřešil tím, že zaujal neutrální postoj v otázce účasti ruských a běloruských sportovců na mezinárodních soutěžích. Nejodpudivějším fanatikem ministryni označil bývalý šéfredaktor Reflexu Marek Stoniš, zastání však našla u exministra financi Miroslava Kalouska (TOP 09) nebo lékařky Džamily Stehlíkové.

Jana správně, pochválil Kalousek Černochovou za důtku Svobodovi. Stehlíková připsala něco o fašismu
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ministryně obrany Jana Černochová

Olympijský vítěz David Svoboda na sebe strhl pozornost, když ve středu uvedl, že stojí na straně Mezinárodního olympijského výboru a je pro neutrální postoj v otázce účasti ruských a běloruských sportovců na olympiádě v Paříži nebo jen v kvalifikačních turnajích.

Ministryně obrany jej vzápětí sepsula na sociální síti: „Na vlastní oči jsem viděla, co Rusko páchá za zvěrstva. Ne! Není normální, aby ruští a běloruští sportovci jeli na olympiádu, na kterou Ukrajinci nepojedou, protože brání svou vlast nebo je zabili. Nepochopím, jak tohle voják a olympionik může zpochybňovat,“ reagovala Černochová na svém Twitteru.

V pátek si jej pozvala ministryně Černochová k sobě, aby jí vysvětlil své výroky. Zároveň mu ukázala fotky mrtvých ukrajinských sportovců a se Svobodu se následně „dohodla“, že ho vezme na setkání s ukrajinskými vojáky, kteří se v Česku cvičí v Libavé.

Kauza rozděluje lidi na sociální síti na dva nesmiřitelné názorové proudy. Kdo se Davida Svobody nepřímo zastal byl bývalý šéfredaktor Reflexu Marek Stoniš, který k Černochové poznamenal následující: „Ministryně Jana Černochová je nejodpudivější fanatik v ministerské funkci v éře samostatné ČR. Trestat za bezprecedentní šikanu by ji měl Petr Fiala, ne ona pana Svobodu za vyjádření svobodného a relevantního postoje,“ uvedl ve svém tweetu.

 

 

Netrvalo dlouho a expředseda TOP 09 Miroslav Kalousek vzkázal Stonišovi, že Svoboda si nesmí jen tak „pindat“. „Nesouhlasím. Svoboda je důstojník české armády. Tudíž si nemůže veřejně pindat, co chce. Jana Černochová správně vyžaduje disciplínu a elementární loajalitu k politice státu,“ kvitoval Kalousek postup Černochové.

 

 

Do diskuse se zapojila ministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková, na Svobodu zaútočila pro podporu „fašismu“. „Podpora fašismu není svobodným a relevantním postojem. Podpora fašismu je také fašismus,“ napsala na Twitteru.

Stoniš si ale neodpustil rýpnutí pro její „diagnózy na dálku“ v době, kdy byl prezident Miloš Zeman hospitalizován. „Vaše definice fašismu je podobně přesná jako telepatické zdravotní diagnózy a prognózy smrti prezidenta Miloše Zemana,“ nebral si servítky.

 

 

Olympionik Svoboda kvůli svému názoru skončil v čele Komise sportovců Českého olympijského výboru a za výroky k válce na Ukrajině a o návratu ruských a běloruských sportovců do mezinárodních soutěží navíc dostal důtku od ředitele ASC Dukla Praha Pavla Bence.

Také ostatní členové české vlády jsou proti startu ruských a běloruských sportovců na olympijských hrách. Uvedli to před středečním jednáním vládního kabinetu v Jeseníku.

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) v úterý doporučil mezinárodním sportovním federacím, aby umožnily návrat neutrálních ruských a běloruských sportovců do soutěží.

Český olympijský výbor (ČOV) v úterní bezprostřední reakci na stanovisko MOV oznámil, že nezměnil svůj postoj a trvá na zachování sankcí vůči Rusku a Bělorusku. Za nepřijatelnou považuje i jejich účast v olympijských kvalifikacích.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …