Jaromír Soukup totálně zesměšnil Petra Fialu. Jako kdyby se dostal do školy jen díky inkluzi...

22.04.2019 15:54

V posledním díle Mých zpráv se Jaromír Soukup věnoval zdravotnictví, kde si prý ministr Vojtěch bude muset došlápnout na krajské a městské nemocnice. Také odsoudil vtípek předsedy ODS na adresu poslankyně Majerové Zahradníkové: „Tahleta legrácka je na úrovni žáka pátý třídy základní školy, který se do tý školy dostal podle mě díky inkluzi.“ A kdo může za to, že stoupá počet požárů? Kalousek.

Jaromír Soukup totálně zesměšnil Petra Fialu. Jako kdyby se dostal  do školy jen díky inkluzi...
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup v pořadu Moje Zprávy

Na začátek se Soukup věnoval zdravotnictví. Dle ministra zdravotnictví a průzkumu, který si nechal udělat, si pouze jedno z 46 krajských zařízení nemůže dovolit navýšit platy sester, takže peníze na zvýšení jsou. A platy sester měly dle slibů ministra vzrůst až o 7 tisíc korun. Ale podle odborů došlo ke zvýšení pouze o jeden až dva tisíce a některým sestrám nebyla mzda zvýšena vůbec. Jediné nemocnice, kde došlo ke zvýšení o slíbených 7 tisíc, byly dle Soukupa ty, které přímo řídí ministerstvo. Moderátor dodal, že na ostatní nemocnice si ministr Vojtěch bude ještě muset došlápnout, ale když ho nemocnice či kraje a města, která je spravují, nebudou chtít poslechnout, tak ho prostě neposlechnou a nebude s tím moci nic dělat.

Anketa

Je útok na Dominika Feriho důkazem o zhrubnutí české společnosti?

5%
95%
hlasovalo: 11100 lidí

Dál se Soukup věnoval Fialově „vtipu“ na účet poslankyně Majerové Zahradníkové, která kvůli neshodám ohledně vyhození Václava Klause mladšího opustila poslanecký klub ODS. Fiala teoretizoval, že je asi do politika (dříve ODS) zamilovaná. „Tahleta legrácka je na úrovni žáka pátý třídy základní školy, který se do tý školy dostal podle mě díky inkluzi,“ prohlásil moderátor a dodal: „Takže pogratulujme ODS ke skvělému výběru předsedy. A zároveň jim projevme patřičnou soustrast, protože na dalším kongresu ODS bude muset být přítomen speciální pořadatel, který vždycky, když předseda Fiala začne říkat vtip, bude zvedat praporek, že se členové mají smát.“

Generální ředitel Barrandova také informoval, že vzrůstá počet požárů. A přišel s ironickou konspirační teorií: „Podle mě to dělá Mirda Kalousek. Kterej se v sobě snaží zapálit jiskru, kterou kdysi míval.“ A dal předsedovi poslaneckého klubu TOP09 radu, aby si přečetl knihu Jak zvládnout syndrom vyhoření. „Nejenom že si neublížíš, ale našim hasičům ulevíš od spousty práce,“ dodal.

Soukup také připomenul případ mladistvých, kteří v Karviné utýrali kočku. „Všichni moc dobře víme, že děti jsou čím dál tím agresivnější. Neustále voláme po tom, aby neměly neomezený přístup k brutálním televizním pořadům a televizním filmům a tak. Děti se totiž učí napodobováním. A pokud se v jednom kuse setkávají s násilím, co můžeme potom od nich čekat. Jenomže ono je to pohodlnější, zapnout dítěti na chvilku televizi nebo počítač, hlavně když od něj máme na chvilku pokoj,“ prohlásil moderátor. A dodal, že běžný život se slušností také nehemží, zvláště když sporstá slova člověk slýchá od politiků, kteří by nám měli jít vzorem. Soukup se také vymezil proti těm, kteří činu přihlíželi a nezasáhli. A ptal se, zda to tedy příště nebude nějaký umlácený důchodce.

V sekci „Volejte šéfovi“ se jeden z diváků ptal, zda na Barrandově bude u příležitosti voleb do europarlamentu dán prostor i osobnostem typu Benjamin Kuras nebo Tereza Spencerová a názorům, že by ČR měla z EU vystoupit. Soukup na to pravil, že pan Kuras ani Tereza Spencerová hosty zatím nebyli, hlavně proto, že jeho Aréna je pro kandidující politiky. „Já slibuju, že i těmto názorům dáme nějaký prostor. Najdeme pro ně platformu, aby mohly zaznít,“ přislíbil. Ale dodal, že je stoupencem reformy EU místo vystoupení z ní.

Celý pořad ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …