Jaromír Štětina: Je mi líto, že se můj exkolega Honza Petránek stal částí prokremelské páté kolony. Nad Evropou se vznáší závan mnichovanství

06.02.2015 11:30

Jeden z nejostřejších českých kritiků Kremlu, europoslanec za TOP 09 a někdejší novinář Jaromír Štětina přiřadil na základě rozhovoru pro Radiožurnál novináře Jana Petránka do prokremelské a protiukrajinské páté kolony působící na území České republiky. Napsal to na svůj facebookový profil, kde také vyjádřil záměr připomenout šéfce unijní diplomacie závažnou skutečnost.

Jaromír Štětina: Je mi líto, že se můj exkolega Honza Petránek stal částí prokremelské páté kolony. Nad Evropou se vznáší závan mnichovanství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Jaromír Štětina

„Je mi líto, že se můj bývalý kolega Honza Petránek stal částí prokremelské a protiukrajinské páté kolony u nás. Je to skoro zákon: když dojde na lámání chleba, vyplouvá pravda na povrch,“ zveřejnil Štětina na sociální síti v reakci na výrok, který jeho někdejší kolega z novinářské branže pronesl v rozhovoru pro Radiožurnál.

Petránek v rozhovoru pro Radiožurnál hovořil o tom, že zabrání Krymu byl obranný tah, aby Rusko nepřišlo o nejdůležitější vojenskou základnu. „Ve chvíli, kdy pravý sektor a fašizující skupiny provedly převrat v Kyjevě, tak Rusko pochopilo, co pro ně znamená zpráva, že na Krymu tři ukrajinské společnosti budují komplex budov, aby se tam usadila CIA,“ řekl Petránek a dodal, že kdyby Putin nevpadl na Krym, do dvou let by ho podříznula jeho vlastní militantní skupina. Novinářovo tvrzení, že převrat v Kyjevě provedl Pravý sektor a fašizující skupiny, Štětina ve svém příspěvku výslovně vypíchl.

Celý Petránkův rozhovor k poslechnutí ZDE

Ukrajiny se týkal i další Štětinův komentář na sociální síti. Europoslanec v něm ocenil Litvu, která prý jako jediná ze zemí EU dala Ukrajině zbraně, a pokračoval tím, že v úterý odpoledne by měla být na plénu Evropského parlamentu přítomna šéfka unijní diplomacie Federica Mogheriniová, které by prý chtěl připomenout, že se nad Evropou vznáší stín paktu Molotov – Ribbentrop a závan mnichovanství.



Co přesně napsal Štětina na Facebook:

Je mi lito, ze se muj byvaly kolega Honza Petranek stal casti prokremelske a protiukrajinske pate kolony u nas. Je to skoro zakon: když dojde na lamani chleba, vyplouva pravda na povrch. „Ve chvíli, kdy pravý sektor a fašizující skupiny provedly převrat v Kyjevě....", to jsou Petrankova slova.

Statecna Litva, jako jedina ze zemi EU dala Ukrajině zbraně. V utery odpoledne bude na plenu Evropskeho parlamentu pritomna pani Mogherini. Pokud dostanu slovo, chci jí pripomenout, ze se nad Evropou vznasi stin paktu Molotov - Ribbentrop a závan mnichovanství.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…