Jaroslav Bašta: Naši sluníčkáři nenávidí svou zemi. Jsou stejní jako mladí islamisté

01.11.2015 16:29

Bývalý politik a diplomat Jaroslav Bašta se na stránkách serveru PrvniZpravy.cz vyjádřil k tomu, co znamená výsledek voleb v Polsku v současné migrační krizi, jíž prochází Evropská unie. Tu to podle něho možná bude stát i úplný konec.

Jaroslav Bašta: Naši sluníčkáři nenávidí svou zemi. Jsou stejní jako mladí islamisté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

Bašta v úvodu svého komentáře připomíná, že si polští voliči vybrali politickou stranu, která jim slíbila obnovení sociálního státu, rovnost občanů a hájení národních zájmů. „To poslední znamená, že se Polsko bude vymezovat nejen vůči Moskvě, ale také Berlínu, Bruselu a Kyjevu, překládá někdejší poslanec s tím, že to spolu s fundamentálním katolicismem spíše vylučuje pokračování souhlasu s kvótami, kterým bývalá premiérka v září nemile zaskočila země V4, a tedy i Českou republiku.

Pokud vítěz polských voleb Právo a spravedlnost začne plnit své předvolební sliby, tak prý bude dělat politiku, která jde ostře proti snahám EU o naředění etnicky příliš homogenních východoevropských států migranty z Blízkého východu či Afriky. „S ohledem na to, jak velkou část sociálních výdajů čerpají v západoevropských státech imigranti z těchto oblastí ve srovnání s původním obyvatelstvem, se dá důvodně předpokládat, že by spíše dříve než později došlo ke kolapsu systému sociálního zabezpečení ve všech východoevropských členských zemích,“ píše někdejší velvyslanec v Rusku s tím, že v zemích, jako jsou Německo, Velká Británie, Francie a Švédsko, se ukazuje, že příchod většího množství imigrantů u části původní populace zvedl vlnu xenofobie a rasismu.

Polský výsledek se zopakuje i v jiných zemích

V těchto zemích podle Bašty existuje jedna evropská konstanta, kterou je, že se původních obyvatel nikdy nikdo neptal, zda s příchodem migrantů souhlasí. „Násilím prosazené kvóty vůči nám jsou standardní procedurou, s níž západní Evropa přistupovala i ke svým občanům,“ píše dále Bašta, podle kterého už minulost ukázala, že problémy migrace jsou v příchodu lidí, kteří odmítají dodržovat zákony, ale nemají nejmenší problém s využíváním sociálního systému hostitelské země.

Problémy už dřívější migrace mají podle bývalého disidenta symbolický vrchol v účasti mladých Britů, Francouzů a Němců muslimského vyznání v ozbrojených silách Islámského státu. „Někdy mi připadá, že nenávidí svou vlast a své spoluobčany skoro stejně jako naši sluníčkáři,“ poznamenal v komentáři Bašta, podle kterého není nic divného na tom, že nejtvrději proti imigraci vystupují státy, které s muslimskými přistěhovalci nemají skoro žádné zkušenosti, protože se poučily z chyb druhých.

Celý komentář naleznete ZDE.

Myslím si, že příští parlamentní volby v zemích střední a východní Evropy vynesou do vládních křesel podobné politiky s tímtéž programem jako v Polsku, píše dále Bašta, podle kterého to možná nepřežije Evropská unie, a to protože její dnešní přistěhovalecká politika představuje největší bezpečnostní riziko pro náš kontinent od skončení druhé světové války.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…