Jasný postoj: Svobodní na straně Izraele. Palestinci? Žádné právo na stát

10.10.2023 12:14 | Monitoring

Před pár dny odstartovala další válka mezi Izraelci a teroristy z hnutí Hamás, kteří udeřili z pásma Gazy. Ke střetům ale dochází i na severu Izraele na hranici s Libanonem. O to víc, o co se někteří Palestinci radují, je podle české politické strany Svobodní třeba stát na straně Izraele.

Jasný postoj: Svobodní na straně Izraele. Palestinci? Žádné právo na stát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Svobodných Libor Vondráček

O víkendu vtrhli z pásma Gazy na území Izraele ozbrojenci palestinského Hamásu a především na jihu země povraždili stovky lidí, další tisíce zranili a do třetice mnoho dalších lidí unesli. Smrt rozsévaly také rakety dopadající na území státu Izrael. I když izraelský raketový deštník pracuje ze všech sil, palestinské údery si vybírají smrtelnou daň.

Podle Svobodných je o to více třeba stát na straně Izraele, který má právo bránit se teroristům.

„Svobodní zásadně odsuzují útok palestinských teroristů proti Izraeli. Izrael má plné právo a morální povinnost na tuto agresi odpovědět všemi nutnými prostředky. … Kategoricky odmítáme domáhání se práva na sebeurčení prostřednictvím pošlapání práva na život, svobodu a majetek druhých. Zdůrazňujeme, že neexistuje nic jako ‚právo Palestinců na vlastní stát‘. Pojem právo se totiž nevznáší ve vzduchoprázdnu a nutně se musí odvíjet od práv jednotlivce. Ani dlouhodobá složitost situace v regionu Blízkého východu nijak nepopírá tento klíčový princip. Jestliže Palestinci neuznávají základní práva na život, svobodu a majetek, nemohou z této premisy získat žádná práva odvozená jako právo na sebeurčení či jakési právo na vlastní stát,“ upozornilo Republikové předsednictvo strany Svobodných.

Členové strany zkritizovali také EU za to, že Palestincům vyplatila již 8,5 miliardy eur. Údajně na rozvoj regionu. Podle Svobodných je realita taková, že minimálně část těchto peněz šla i na nákup zbraní a raket, které dnes dopadají na Izrael. Česká republika jako členský stát EU podle Svobodných nese na této situaci svůj díl viny.

A to není jediný problém, kterému bychom podle Svobodných měli věnovat pozornost.

„Co by nás mělo znepokojit, je propalestinská pátá kolona, která nyní radostně slaví v ulicích mnoha evropských měst, chovající se jako nepřátelé uvnitř vlastních hradeb. Je potřeba vyjádřit uspokojení nad tím, že Česká republika stále ještě patří mezi nejbezpečnější země světa, a proto v ulicích Prahy nebo Brna muslimové útok proti Izraeli neoslavují. I zde vidíme, proč je potřeba kategoricky odmítnout migrační politiku na úrovni EU, především migrační kvóty maskované nově jako tzv. migrační pakt, a české politiky, kteří migrační pakt vítají a prosazují, označit nejen za zrádce suverenity naší republiky, ale také za lehkomyslné hazardéry s naší bezpečností,“ varovalo republikové předsednictvo strany.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

SVOBODNÍ POPÍRAJÍ PRÁVO !?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAagar , 10.10.2023 13:29:58
Jsem z toho poněkud zmetěný: " Kategoricky odmítáme domáhání se práva na sebeurčení prostřednictvím pošlapání práva na život, svobodu a majetek druhých. Zdůrazňujeme, že neexistuje nic jako ‚právo Palestinců na vlastní stát‘. " Kdo má tedy právo na vlastní stát, pokud ho nemají Paleštínci, kteří po desítky generací žijí na území Palestiny? Mají to právo židé, kteří ještě před sto lety v Palestině - protektorátu Velké Británie, nežili?! Nemám nejmenší chuť zastávat se Paleštínců bojujících i nebojujících, ale ani židovských okupantů. Nemluvte tedy o právech, která si uplácali politici jiných států. Nemluvte o Svobodě a o Právu. To jsou pojmy, které se okamžitě popírají!

|  7 |  1

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …