Jde jí o život? Zvláštní foto strážkyně cen elektřiny, kterou nemají rádi solárníci

10.04.2013 7:06

Reportéři bulváru objevili, že šéfka Energetického regulačního úřadu a výrazná bojovnice proti vysokým cenám elektřiny ze solárních panelů je zřejmě v ohrožení života. Šéfce ERU prý bylo dokonce přiděleno několik bodyguardů. Ti monitorují každý její pohyb a zajišťují dokonce i její bezpečný odjezd ze zaměstnání.

Jde jí o život? Zvláštní foto strážkyně cen elektřiny, kterou nemají rádi solárníci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Solární panely - ilustrační foto

I z obrázků v deníku Blesk je patrné, že odjezd ředitelky domů byl neobyčejně dramatický. Z budovy vycházela obklopena několika svalnatci s drátky v uších, prý jako kdyby byla nějaký prezident. Celkem kolem ní Blesk napočítal asi sedm ochránců.

Ochranku prý Vitásková dostala poté, co se začátkem dubna zabývala solárním byznysem Bezpečnostní rada státu. Premiér Nečas tehdy zmínil, že kromě rizika pro energetiku může být fotovoltaika i problémem pro bezpečnost, protože u některých dotčených skupin se zvyšuje agresivita. A je zřejmé, že šéfka ERU, která vysoké výkupní ceny otevřeně kritizuje, je jedním z hlavních cílů.

Vitásková nastoupila do Energetického regulačního úřadu v roce 2011 a prý si hned nechala zpracovat audit, který odhalil, že při stanovování výkupních cen elektřiny postupovali nezákonně dokonce i někteří pracovníci tohoto Úřadu. Dokonce mluvila o „zločinném spolčení“, což naznačuje kriminální pozadí činu. Tím nejspíš popudila provozovatele solárních elektráren, kteří si žárlivě střeží svůj výnosný byznys. Dokonce se navzájem písemně vyzývají k tlaku na politiky, aby jim vycházeli vstříc.

Ředitelka Vitásková však rozhodně nemá pro strach uděláno, neboť, jak poznamenává deník, si už v životě prošla lecčíms. Jako sirotek musela začít pracovat už v sedmnácti, později vystudovala Stavební fakultu brněnského Vysokého učení technického a v roce 2001 se stala šéfkou státem ovládané společnosti Transgas. V ERU působí necelé dva roky.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…