Je to diskriminace, říkají o nových cenách dálničních známek Svobodní

22.05.2023 11:52 | Ze sítí

Ministr dopravy Martin Kupka oznámil, že od příštího roku dojde k dalšímu navýšení cen dálničních známek. Z dnešních 1500 korun se má cena navýšit na 2300 korun. Ale pozor, toto navýšení se bude týkat pouze aut se spalovacími motory. Elektroauta budou po dálnicích i nadále jezdit zadarmo. To však zvedlo ze židle Svobodné, kteří mluví o diskriminaci a ideologii.

Je to diskriminace, říkají o nových cenách dálničních známek Svobodní
Foto: Archiv Libora Vondráčka
Popisek: Libor Vondráček, předseda Svobodných

„Jde o další útok proti autům na benzín a naftu. Tentokrát k tomu Martin Kupka z ODS nepotřeboval ani EU. Zdražil dálniční známku jen pro klasická auta a elektromobilům ji nechal zdarma,“ reagoval předseda Svobodných Libor Vondráček, který v této souvislosti také připomněl jejich výzvu proti zákazu aut na spalovací motory.
 
„Vláda se tímto jednoznačně postavila na stranu ideologie proti klasickým autům. Elektromobily jsou přitom často těžší a opotřebovávají vozovku dálnic více než běžná auta. Jejich zvýhodnění je založené pouze na ideologii postavené proti svobodě pohybu a vysvětluje, proč tato vláda podpořila během svého předsednictví zákaz aut na benzín a naftu,“ je přesvědčený Libor Vondráček, který takovému přístupu za Svobodné říká jasné ne.
 
 
„Dálniční známka musí být pro všechny stejná. Auta na benzín a naftu si musíme zachovat a řidičům těchto aut nesmí nikdo účelově škodit,“ dodal Vondráček. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…