Jedna žena. Tisíce registrací k volbám. Stejný rukopis. Skandál v USA kolem voleb

11.08.2023 8:20

Po skandálu, který musel řešit americký prezident Joe Biden v souvislosti s možným úplatkem pro něj a jeho syna od ukrajinské energetické společnosti, čelí prezident a jeho domovská Demokratická strana dalšímu odhalení. Tentokrát se týká prezidentských voleb 2020. Podvodné registrace voličů, zabavené automatické zbraně s tlumiči a jednorázové telefony a miliony na kampaně demokratů. Zjištěné informace jsou skutečně vážné a vnášejí nový pohled i na vyšetřování bývalého prezidenta Trumpa, který na manipulace u voleb upozornil a je za to souzen.

Jedna žena. Tisíce registrací k volbám. Stejný rukopis. Skandál v USA kolem voleb
Foto: Repro Fox News
Popisek: Americký prezident Joe Biden reagoval na dotaz týkající se aktivit jeho syna Huntera dosti podrážděně

S výše zmíněnými informacemi přišel americký server The Gateway Pundit (TGP).

„V Michiganu byl odhalen obrovský podvod s voliči v roce 2020 – včetně odhadovaných „800 000 žádostí o hlasování odeslaných falešným voličům“ – pytle s předplacenými dárkovými kartami, zbraně s tlumiči, jednorázové telefony a Organizace financovaná demokraty s mnoha dočasnými působišti zřízenými v několika státech,“ tak zní titulek článku TGP, který může změnit politickou situaci před blížícími se americkými prezidentskými volbami.

S odkazem na tento článek a v něm publikované informace o kauze informuje i twitterový účet KanekoaTheGreat, který sám sebe charakterizuje jako nezávislého novináře.

„Nedávno zveřejněná zpráva od michiganských vyšetřovacích orgánů odhaluje incident týkající se podvodu s voliči, který má na svědomí skupina financovaná penězi z prezidentské kampaně Joea Bidena v roce 2020,“ píše se v příspěvku.

„Tato organizace, působící v několika státech, je zapletena do předkládání podvodných registrací voličů během října 2020,“ upozorňuje na aktivity dané organizace těsně před prezidentskými volbami v roce 2020 a zmiňuje i fakt, že úřady v Michiganu objevily skrýše předplacených dárkových karet, střelné zbraně vybavené tlumiči hluku a telefony na jedno použití.

Upozorňuje i na financování zmíněné organizace, kterou štědře podporovaly právě demokraté.

„Během volebního období 2020 poskytly demokratické volební výbory této konkrétní organizaci více než 4 000 000 dolarů:

Bidenova prezidentská kampaň:             450 000 dolarů

Demokratická senátorská kampaň:         2 117 605 dolarů

DNC Services Corp:                                1 031 856 dolarů (nezisková organizace prosazující myšlenky a postoje demokratů)

Demokratická strana Iowy:                      493 100 dolarů

ZDROJ: KanekoaTheGreat

Vyšetřování celé kauzy bylo podle zjištění serveru TGP zahájeno na základě informací od úředníka z města Muskegon v Michiganu, který si dne 8. října 2020 všiml osoby, která přinesla na městský úřad 8000 až 10 000 vyplněných žádostí o registraci voličů. Stejná osoba se potom prý ještě vrátila a zaregistrovala dalších 2500 voličů.

„Alarmující je, že mnoho z těchto registrací vykazovalo identický rukopis s podvodnými adresami a telefonními čísly,“ píše se dále na twitterovém účtu KanekoaTheGreat.

Podle serveru TGP byla podezřelá žena vypátrána. Hájila se tím, že jí bylo vypláceno 1150 USD/týden, „aby našla neregistrované voliče a poskytla jim formulář, aby se mohli zaregistrovat k volbám nebo získat svůj hlas v nepřítomnosti“.

To je ale v přímém rozporu se zjištěními, že písmo na mnoha registracích voličů bylo identické a uvedené adresy neexistující nebo falešné.

ZDROJ: KanekoaTheGreat

V souvislostí s touto kauzou a s vyšetřováním údajných volebních podvodů v Michiganu před minulými prezidentskými volbami se mluví i o tom, že FBI dostala potřebné informace, ale vyšetřování se nevěnovala tak, jak by měla.

„Je třeba poznamenat, že po zdokumentování těchto zločinů a několika týdnech vyšetřování předala michiganská policie své poznatky FBI. Ta nálezy okamžitě pohřbila. FBI opět zjevně nepodnikla žádné kroky,“ píše TGP s odkazem na podobné vyšetřování volebních manipulací na podzim roku 2020, které také nepřineslo žádný výsledek.

Celá záležitost je o to podezřelejší, že v současné době čelí bývalý prezident USA Donald Trump několika stíháním, protože podle žalobců v rozporu se zákonem pronášel „nepodložená“ tvrzení o podvodu s voliči.

Jako velmi podezřelý se jeví i fakt, že v roce 2016 Trump zvítězil v Michiganu o 15 000 hlasů, ale o čtyři roky později prohrál s Joem Bidenem o 150 000 hlasů, a to vše navzdory zvýšení svého volebního zisku v sousedním Ohiu.

Je třeba dodat, že zmiňovaný server Gateway Pundit je pravicovým a poměrně kontroverzním webem, který straní Republikánské straně a příznivcům Donalda Trumpa. Zjištění, která publikuje ve výše zmiňované kauze, jsou ale podle všeho podložena oficiálními záznamy a dokumenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Bidet , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 11.08.2023 8:35:09
je vzorem pro naše krivaky a agent si může gratulovat,,Je ve funkcí stejným způsobem,,A podobně dosazuje své kámoše soudruhy,,Demokrati to je teda kasta,,,Zlatej Zeman i Babiš,,

|  17 |  0

Další články z rubriky

Trump: Nechám Ukrajinu Putinovi? Takto to je. A je to skvělé

8:21 Trump: Nechám Ukrajinu Putinovi? Takto to je. A je to skvělé

Donald Trump poskytl velmi obsáhlý rozhovor časopisu Time. I když značnou část zabraly polemiky s re…