Jednání vlády: Andrej Babiš začal nadávat už přede dveřmi

28.01.2015 12:32

Všichni ústavní činitelé si dle České televize mohou od nového roku přilepšit zhruba o čtyři tisíce korun. Ministerstvo práce totiž jejich platy podle rozhodnutí Nejvyššího soudu vypočítávalo na základě nesprávného údaje. Další zvyšování mezd nejvyšších ústavních činitelů se ale příliš nezamlouvá ministru financí Andreji Babišovi. Nerad totiž utrácí.

Jednání vlády: Andrej Babiš začal nadávat už přede dveřmi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Andrej Babiš před dnešním jednáním vlády uvedl, že je pro něj nepřijatelné, aby znovu došlo k navyšování platů poslanců. Také je prý trošku absurdní, že si soudci rozhodují o platech sami. Měla by prý platit zásada, že o platech nerozhoduje ten, koho se to týká.

„Na každou vládu předkládají kolegové žádosti o navýšení. Máme tady rozpočet, jsme ještě v lednu, jasně se mi to nelíbí,“ uvedl dále Babiš s tím, že by sice na navýšení platů nejvyšších ústavních činitelů našel v rozpočtu peníze, neboť má rezervu, ale měla by prý ještě proběhnout debata. „Peníze se utrácejí placením a já nerad utrácím,“ zdůraznil ministr financí před dveřmi Úřadu vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…