Jedou na Tchaj-wan? Václav Klaus drsně setřel Vystrčila. A s Drahošem se už nepáral vůbec

11.06.2020 16:50

Exprezident Václav Klaus se domnívá, že záměr předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) navštívit Tchaj-wan je klukovinou nezodpovědného politika. „Čína není Madagaskar,“ řekl Klaus. Jeho slova zaznamenal server Novinky.cz.

Jedou na Tchaj-wan? Václav Klaus drsně setřel Vystrčila. A s Drahošem se už nepáral vůbec
Foto: FB Petr Macinka
Popisek: Exprezident Václav Klaus se šátkem okolo krku

Exprezident Václav Klaus považuje Vystrčilův plán za klukovinu nedospělého, nezodpovědného a principy zahraniční politiky nechápajícího politika. Vystrčil plánuje navštívit na přelomu srpna a září Tchaj-wan i přes čínské varování. Následuje tak záměr svého zesnulého předchůdce v čele Senátu Jaroslava Kubery (ODS). 

„Kontinentální Čína je největší světová ekonomická velmoc a jakýkoli konflikt s ní je z naší strany hloupostí a provokací. Škodit Číně je hloupostí zbabělou, nikoli hrdinstvím,“ zmínil Klaus. Podle jeho slov Vystrčila zajímají jenom vnitropolitické pohledy. „Ale to je možné dělat proti Madagaskaru nebo Bolívii, ne proti Číně,“ uvedl Klaus. 

Kromě Vystrčila, kterého od cesty zrazují i předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO) či prezident republiky Miloš Zeman, se na Tchaj-wan chystá také senátor Jiří Drahoš. Podle Klause Drahoš nikdy žádné názory na zahraniční politiku neměl a určitě ani nikdy mít nebude.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…