Jen čučíme: Ten, co hodil vejce na Babiše. Je jasné, odkud to letí

09.08.2021 13:53 | Ze sítí

Muž, který v Průhonicích hodil po Andreji Babišovi vajíčkem, už má jméno. Jedná se o Jana Franců z Turnova. Ke svému činu se přiznal na Facebooku. „Svého činu nelituji, ale hrdý na to také nejsem. Babiš si to vajíčko plně zasloužil,“ říká muž, který je podle svých deklarovaných zálib velkým příznivcem Volného bloku. Ovšem předsedkyně se od jeho činu distancovala.

Jen čučíme: Ten, co hodil vejce na Babiše. Je jasné, odkud to letí
Foto: Vít Hassan
Popisek: Odpůrci vládní politiky a očkování v Průhonicích zaútočili na Babiše vejci.

Jak již média informovala, Andreje Babiše čekalo v Průhonicích nepříjemné překvapení hned dvakrát. Jednak v podobě křížů, které nasprejoval spolek Milion chvilek pro demokracii, a také v podobě protestů odpůrců proticovidových opatření. Při kterém jeden z nich hodil po premiérovi vajíčko.

Pachatele, kterého následně zadržela policie, zachytil fotograf ParlamentníchListů.cz při jeho zadržení muži zákona. Muž měl, zřejmě od zásahu, šrám na obličeji.

Vrhač vajec

Incident také zachytila Raptor TV, stejně jako zadržení dotyčného.. „Úkol splněn. Má to šmejd za to, jak lže týhle republice. Za to, co si dovolil k mý rodině. Má to, co chtěl,“ prohlásil muž. Ostatní odpůrci Babiše ho hlasitě podpořili a na policii skandovali: „Pusťte ho! Pusťte ho!“ Policisty, kteří zadrženého eskortovali k autu, obklopili, takže jim na pomoc přispěchali další těžkooděnci. „Vajíčko, na to svoje čelíčko, za mojí rodinu, za moje děti, za mojí ženu,“ řval muž a vzpíral se, když ho policie chtěla dostat do vozu za výkřiků: „Gestapo! Gestapo!“

Kromě vrhače vajec byl zadržen také další muž s dlouhými vousy. Když ho vedi k policejnímu vozu, jeden z policistů otevřel kufr auta, aby odložil část vybavení a muž se ptal, zda „půjde do kufru“. Nakonec byl spořádaně naložen na zadní sedadlo a ještě stihl vzkázat: „Zuzko, klid.“ Zmíněná Zuzka zatím policistům nadávala do „vymrdanců vymrdaných“ a dokonce bouchala na sklo vozu. Zbytek demonstrantů pokračoval ve skandování „Pusťte ho! Pusťte ho!“

Když vůz odjížděl, chtěli odjezdu zabránit, takže cestu vyčistili těžkooděnci. Čímž si vděk davu také nevysloužili. „Co tady strkáte do lidí?“ ozvalo se. A také: „Sundej to, ty mrdko, a poď fifty-fifty.“ Na policisty demonstranti pokřikovali dál, k dalším zadržením už nedošlo.

Na Facebooku se nicméně nacházejí záběry z doby ještě předtím, než muž osudné vajíčko hodil. Muž na nich dosti riskantně vylézá z jedoucího auta s českou vlajkou a řve: „Nazdar!“ a také „Na Babiše!“

U videa bylo hned několik nelichotivých komentářů. A dotyčný se ke svému činu přiznal, čímž odhalil své jméno. Jedná se o Jana Franců z Turnova. Podle svého profilu pracuje ve firmě Bazénplast, která se nalézá ve stejném městě.

„Vaše názory jsou mi ukradené, neboť když mě neznáte, pak nic nevíte. Svého činu nelituji, ale hrdý na to také nejsem. Babiš si to vajíčko plně zasloužil,“ vzkázal těm, kdo mu nadávali.

Místo profilové fotky má ovšem Franců jen českého lva na odznáčku s českou vlajkou. O jeho názorech  může svědčit pár příspěvků, které sdílel, například výzvu k demonstraci 15.8. na Václavském náměstí nebo chválu Volného bloku.

A pokud jde o jeho záliby, má Franců jasno. Volný blok, Volný blok, Volný blok a ještě dvakrát Volný blok.

Nicméně, předsedkyně Volného bloku Jana Volfová se od akce v Průhonicích distancovala. Podle ní se jedná o připravenou provokaci a snahu Volný blok zdiskreditovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…