Jiří Paroubek se vysmál hlavě Jaroslava Foldyny

14.04.2016 19:31

Expremiér Jiří Paroubek si tropí žerty z poslance ČSSD Jaroslava Foldyny, který povede krajskou kandidátku v letošních volbách v Ústeckém kraji. Než vypustí pár slov do rádia, měl by si prý tento krajský lídr uvědomit, co říká. Jinak totiž lidé přijdou na to, že je to možná v jádru dobrý muž, ale na počty má velmi špatnou hlavou.

Jiří Paroubek se vysmál hlavě Jaroslava Foldyny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

„J. Foldyna se zapojil do hrátek M. Zemana s A. Babišem s kopací merunou jménem ČSSD. Podle Foldyny prý nestojí za to znepřátelit si Babiše, když se ČSSD přidá k těm, kdo ve sněmovně budou hlasovat pro ‚lex Babiš‘,“ podivuje se někdejší premiér. Lídr sociální demokracie v Ústeckém kraji už naskočil na Babišovu vlnu. Když v jeho Rádiu Impuls hovořil o tom, že finanční situaci ČSSD zavařil Paroubek. Masivními předvolebními kampaněmi.

„Okouzlující je, jak se Babišovo marketingové zázemí snaží vyhovět Zemanovi puštěním Foldyny do Babišova rádia, aby tam říkal své moudrosti. Podle Foldynovy logiky kdyby zkrátka v letech 2005-2010 Paroubek tolik neutrácel, nemusel by ten Zeman v roce 1997 podepsat tu zatracenou (a já připomenu, že zmrvenou) smlouvu s Altnerem a dnes bychom byli všichni happy,“ doplnil ironicky někdejší politický lídr.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Foldyna se tak podle Paroubka zařadil do skupiny prosťáčků v sociální demokracii a spolu s nimi předpokládá, že je lepší býti s Babišem zadobře. Naproti tomu premiér Bohuslav Sobotka správně chápe, jak velké riziko Babiš představuje pro stát se svým obřím střetem zájmů.

Nakonec si Paroubek do Foldyny rýpl ještě z jiné strany. Zatímco v časech, kdy stranu v tomto regionu vedl Paroubek, získávala sociální demokracie přes dvacet i přes třicet procent, dnes jí průzkumy přisuzují asi 11 procent. Úbytek mandátů v krajích straně rozhodně nepomůže.

„Poslední sondáž ve veřejném mínění dává ČSSD v tomto kraji 11 %. Opravdu impozantní výsledek. J. Foldyna jej jistě vylepší nějakým tím rasistickým názorem (jeho návrh na odebrání příspěvků na děti od počtu tří výše míří na romské děti, ale dotkne se také dětí z početných katolických rodin) a podkuřováním Babišovi. To voliči ČSSD jistě uvítají,“ vysmál se expremiér poslanci-boxerovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…