„Já si myslím, že je průšvih, když i 27 let po pádu železné opony tady máme tu dvojí kvalitu potravin,“ začala se rozčilovat Jourová. Už je tedy konečně na čase s touto praxí skoncovat. „Ta věc se donedávna řešila s tím, že se na to použije legislativa na ochranu zdraví. Ale tudy cesta nevede,“ varovala Jourová. Cesta naopak vede přes odpor proti klamavým praktikám firem. Pokud bude někde sáhnuto ke dvojí kvalitě potravin, musí jasně zdůvodnit proč. Když to nezdůvodní dostatečně, měl by přestat prodávat ošizené výrobky. Jourová žádá spotřebitele, aby si to sami kontrolovali. „Věřte mi, že spotřebitelský tlak dokáže velké divy,“ podotkla.
A pokud bude důvodem změn receptury nižší cena zboží, tak by se ten či onen konkrétní výrobek měl jmenovat jinak.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: mp