Jourovou vyrazit! Volný se s tím nepáral

01.10.2021 12:46

Nezařazený poslanec Lubomír Volný se s tím nemazal. Českou eurokomisařku Věru Jourovou by prý vyhodil. Zásadním cílem EU podle něj je vyměnit stávající obyvatele za migranty.

Jourovou vyrazit! Volný se s tím nepáral
Foto: archiv
Popisek: Lubomír Volný

Volby do Poslanecké sněmovny odstartují již za týden a nezařazený poslanec Lubomír Volný, lídr Volného bloku, věří, že po boku s Janou Bobošíkovou, Hanou Lipovskou a dalšími lidmi volby vyhraje. Věří, že mu volby vyhraje i téma migrace. Stejně jako šéf hnutí ANO Andrej Babiš se Volný inspiruje u maďarského premiéra Viktora Orbána.

Anketa

Je podle vás Viktor Orbán diktátor?

6%
82%
hlasovalo: 29729 lidí

„Orbán zachránil EU možná až před třemi miliony migrantů. Udělal tehdy správně. Litva a Lotyšsko teď staví ploty a jsou podporovány,“ řekl Volný během vysílání CNN Prima News.

Aby ukázal, že má k Orbánovi blízko, volá po vyhazovu české eurokomisařky Věry Jourové z Evropské komise. Jourová Orbánovu vládu dlouhodobě kritizuje.

Evropská unie si podle Volného vymýšlí, když tvrdí, že existují klimatičtí uprchlíci, kteří prchají ze svých zemí, jelikož se v nich kvůli změnám klimatu nedá žít. Podle Volného jde jen o konstrukci, která má zakrýt jediný cíl. Vyměnit obyvatelstvo EU.

„Klimatický uprchlík je falešný neexistující pojem, který si vymysleli liberální demokraté. ... Evropská unie tu je, aby vyměnila etnické Evropany za nové Evropany,“ vypálil Volný.

„Neexistuje globální oteplování, které by bylo ovlivnitelné člověkem, krom jaderného konfliktu. Green Deal už tu je. Zdražily se nám energie, máme tu odporné větrníky, které zabíjejí ptáky. Příští rok bude energie zase dražší. Green Deal je ekobyznys globálních firem, chudí všechno zaplatí a bohatí to zinkasují,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…