Jste součástí strany, která jde proti lidem, vzkazuje členovi ODS čtenář PL.cz

02.09.2012 16:28

Stydíte se za to, že jste členem strany, která jde proti lidem? Právě tuto otázku položil panu Romanu Jandíkovi (ODS), městskému radnímu v Roztokách, jeden ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Přinášíme zastupitelovu odpověď.

Jste součástí strany, která jde proti lidem, vzkazuje členovi ODS čtenář PL.cz
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Jandík se v prvé řadě domnívá, že pravicová ideologie, kterou ODS prosazuje, není v žádném případě namířená proti lidem. Proti lidem jdou jen kmotři, kteří přecházejí ze strany do strany podle toho, které z politických uskupení je zrovna u moci.

Česká politická kultura trpí i nezájmem lidí

"Pravicová ideologie ODS proti lidem rozhodně nejde. Proti lidem jdou někteří jedinci, kteří se nabalují a parazitují na moci, která je se členstvím ve velké straně spojena. Když ODS nebude u moci, přejdou tito lidé plynule do jiné strany, která u moci zrovna bude. Proto je třeba kultivovat politiku zevnitř a o to se pokouším aspoň u nás v obci a ve Středočeském kraji," odpovídá Jandík.

Česká politika podle Jandíka trpí tím, jak málo zájmu o ni lidé projevují. Poukazuje např. na to, že v zemích ležících na západ od našich hranic mají politické strany podstatně více členů, než je tomu u nás. Politická strana přitom představuje strukturu, jejíž prostřednictvím má každý občan asi největší šanci na přímé ovlivňování veřejného dění. Malé členské základny jednotlivých stran pak naznačuje nedostatek zájmu o veřejné dění u mnoha občanů. Člen ODS, který na závěr čtenáři popřál úspěšný a pozitivní den, však vyjádřil naději, že se tato situace jednoho dne obrátí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…