Jste vetřelci, děvenky. Běžte se fotit před Penam, utřela starostka Schillerovou a Dostálovou

14.07.2021 10:23

Lucie Potůčková, starostka Mladých Buků v Krkonoších, se s tím nepárala a označila ministryně za hnutí ANO Alenu Schillerovou a Kláru Dostálovou za vetřelce. Tím to však neskončilo. O pár hodin později zdůraznila, že se necítí jako nějaká Jana z Arku a je přesvědčená, že poté, co starostové v době covidu museli od vlády ledacos vydržet, tak by se řada z nich zachovala velice podobně. „Já už si připadám jak Karel Gott. To jsem fakt nečekala,“ prozradila starostka městyse.

Jste vetřelci, děvenky. Běžte se fotit před Penam, utřela starostka Schillerovou a Dostálovou
Foto: Screen DVTV
Popisek: Starostka Mladých Buků Lucie Potůčková

Starostka Mladých Buků Lucie Potůčková ze STAN vzbudila pořádný rozruch, když na sociální síti vzkázala ministryni financí za hnutí ANO Aleně Schillerové a ministryni pro  místní rozvoj za hnutí ANO Kláře Dostálové, aby si laskavě dělaly předvolební kampaň někde jinde, třeba před pekárnami Penamu z holdingu Agrofert, a ne před školou postavenou za peníze z EU, když v případě této školy nijak nepřiložily ruku k dílu.

„Tak se ke mně chtějí přijet blejsknout KD z MMR a AS z MF. Prý že máme krásný projekt z IROP. Ne ne, děvenky, sami jsme jako obec postavili, sami jsme zařídili a děkovat budem pouze EU directissimo. Škola je přes léto zamčená a vetřelce do ní nepouštíme. Foťte se před Penamem,“ napsala na twitteru.

Děvenky nejzděte, vzkázala ministryním starostka

Kdyby ministraně přijely v době, kdy projekt běžel, a pomohly by s metodikou, což prý tehdy obec opravdu potřebovala, bylo by to v pořádku. Jenže tehdy nikdo nepřijel. A teď starostka odmítá naskakovat na předvolební PR hnutí ANO.

V následném rozhovoru pro internetovou televizi DVTV prozradila, že ji vůbec nenapadlo, co napsáním pár slov může vyvolat za vlnu.

„Já jsem, pane Veselovský, vůbec netušila, co to udělá, když napíšu jeden krátký tweet. Jak se to použije, jakým způsobem se kolem toho rozjede takovýhle humbuk. Já si myslím, že nejsem žádná Jana z Arku. Dokonce si myslím, že spousta starostů by to v současné situaci, co jsme si zažili i s covidem a podobně, tak by to vůči vládním autoritám udělala velmi podobně,“ pravila paní starostka.

Městys Mladé Buky vede již sedmý rok a za tu dobu prý nemá dobré zkušenosti s centrální vládou v Praze. Po celou dobu, o které starostka mluví, vládne v Česku koalice ANO a ČSSD.  A ministři za hnutí ANO čelí v posledních týdnech a měsících kritice, že na jednání EU nejezdí tak často, jak by se na ministry a ministryně členského státu EU slušelo.

Zdůraznila, že vlnou, kterou vyvolala, je velmi překvapená.

„Já už si připadám jak Karel  Gott, to jsem fakt nečekala,“ řekla starostka Potůčková. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…