Juchelka udeřil na Jurečku: Kdo s vámi nesouhlasí, je dezolát! Vytváříte protiukrajinskou atmosféru

25.02.2024 13:40 | Monitoring

V Partii na CNN Prima New se střetli ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) se stínovým šéfem tohoto resortu za hnutí ANO Alešem Juchelkou. Hosté se shodli, že je třeba držet se principu: kdo nepracuje, ať nejí. Ale jinak na sobě nenechali nit suchou. Juchelka Jurečkovi vyčítal, že „honí zajíce, kteří spolu moc nesouvisejí“. Došlo i na průzkum agentury STEM, dle nějž dvě třetiny Čechů by si přály, aby válka na Ukrajině rychle skončila, a to i za cenu toho, že Ukrajina ztratí část svého území.

Juchelka udeřil na Jurečku: Kdo s vámi nesouhlasí, je dezolát! Vytváříte protiukrajinskou atmosféru
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Slovní přestřelka Mariana Jurečky a Aleše Juchelky v pořadu Partie.

Terezie Tománková debatu otevřela diskusí o sloučení několika dávek do jedné velké superdávky, jak ji připravil resort vedený Jurečkou.

„Ke snížení té dávky dojde tam, kde s námi ty rodiny nechtějí spolupracovat, nekomunikují s námi, neposílají děti do školy, případně mají majetky, které u současného modelu dávek nezohledňujeme,“ oznámil ministr a zdůraznil, že lidé budou muset vystupovat aktivněji na pracovním trhu, což v konečném důsledku bude mít pozitivní efekt pro celou společnost.

„Pohorší si pouze ti, kteří nebudou chtít spolupracovat, nebudou aktivní na pracovním trhu a nebudou chtít pracovat ani v rámci veřejné služby. Ale rozhodně nechceme trestat nikoho za to, že má třeba dům po rodičích a chce zabezpečit své děti, tak to budeme brát jako zodpovědné chování. Abychom netrestali zodpovědného rodiče, který zřídil stavebko dětem a má nějaké úspory na účtu. Takového člověka rozhodně nebudeme nutit, aby to stavebko rychle vypověděl. Na druhé straně se nestane, aby někdo, kdo má deset nemovitostí, tak aby pobíral dávky. … Pokud budete mít na dvě dospělé osoby v jedné domácnosti osm aut, tak to je ten moment, kdy my říkáme – to už člověče nejsi adept na pobírání sociální dávky,“ řekl Jurečka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jurečka prý pomáhá Čechům, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 25.02.2024 15:38:08
on jim nemá co pomáhat, on jim má SLOUŽIT, protože žije z našich peněz. Tato hnusná vláda si fakt myslí, že naše země je jejich a můžou si tedy dělat co chtějí, protože jsou VLÁDA . A my máme držet hubu a dál sloužit. Peníze rostou v tiskárnách a oni jsou páni feudálové. Kdo je bude kritizovat, půjde brzo do basy. Lumpové! Musíme se jich zbavit. Tady je vidět jejich uvažování. Zahájila to Pekarová, která řekla cosi na podobné téma a teď ten otylý rozumbrada. Vláda je služba, ne poroučení a každého druhého občana označování za dezoláta a ruského trolla. Mluví s námi jak se psy. Já ty lidi bytostně nemůžu vystát. Nikomu nevyhrožuji, ale kdybych měl Fialu dejme tomu v širší rodině, tak bych si ho vzal bokem.

|  22 |  0

Další články z rubriky

OH bez politiky? Lež, připomínají vědci. Hitler, Mnichov, bojkoty, zde přehledně

6:48 OH bez politiky? Lež, připomínají vědci. Hitler, Mnichov, bojkoty, zde přehledně

Zastřelení rukojmí v Mnichově, Melbournská krvavá lázeň, mrtví v Tibetu, fašistická berlínská olympi…