Juncker a Schulz by měli odejít a brečet doma do polštáře. Nelze se prý divit nikomu, kdo chce z "jejich" Unie pryč

27.06.2016 8:47

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl se při pohledu na arogantní vystupování, nekonzistentní názory a ustrašenost vrcholných unijních představitelů vůbec nediví Britům, že dávají od EU ruce pryč. Sám by nejraději viděl rezignaci evropských špiček, k níž však prozatím k jeho lítosti nedošlo.

Juncker a Schulz by měli odejít a brečet doma do polštáře. Nelze se prý divit nikomu, kdo chce z "jejich" Unie pryč
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Jaroslav Plesl

Reakce vrcholných unijních představitelů na rozhodnutí Britů vystoupit z Evropské unie sleduje Plesl s nelibostí. Šéfredaktor MF Dnes kriticky hodnotí povýšenecký tón předsedy Evropské komise Jeana-Claudea Junckera, který prý na tiskové konferenci po vyhlášení výsledků referenda Britům vyhrožoval, či oznámení předsedy Evropského parlamentu Martina Schulze, jenž prohlásil, že se nic tak vážného nestalo.

„Když člověk vidí, jakým arogantním způsobem vystupují vrcholní unijní představitelé Unie, nemůže se Britům divit, že s takovým společenstvím nechtějí mít nic společného, i kdyby na to měli krátkodobě doplatit,“ říká Plesl.

Evropští úředníci dle jeho názoru získali pocit výjimečnosti, trpí mesiášským komplexem a domnívají se, že bez jejich nezištného nasazení se státy starého kontinentu zhroutí do pekla. „Oni plní svou dějinnou misi a občané jednotlivých členských států jim v tom jaksi překážejí. Budou-li se tak špičky EU chovat i nadále, rozpad EU se tím jen urychlí,“ míní šéfredaktor MF Dnes, který považuje za největší problém ustrašenost evropských špiček.

Právě proto by dle něho bylo nejlepší, aby vrcholní unijní představitelé okamžitě odešli ze svých funkcí. „Brexit byl jen prvním vážným otřesem, který lidi, jako jsou Martin Schulz či Jean-Claude Juncker, vyděsil k smrti. Teď jde o to, jestli to své zděšení budou nadále přenášet na celou Evropskou unii, nebo budou už jen doma plakat do polštáře,“ míní Plesl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…