Juncker znovu promluvil k Visegrádské čtyřce: To je zcela nepřijatelné

28.07.2017 13:08

Země Visegrádské čtyřky – Česko, Slovensko, Polsko a Maďarsko – trvají na tom, aby se ve všech zemích EU prodávaly stejně kvalitní potraviny. Dosavadní praxe je, bohužel, často taková, že se do našich obchodů dostávají výrobky, které nesou stejný název jako v západních zemích, jenže mají jiné složení. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker teď uznal, že to není v pořádku, a chce s tím něco dělat.

Juncker znovu promluvil k Visegrádské čtyřce: To je zcela nepřijatelné
Foto: juncker.epp.eu
Popisek: Jean-Claude Juncker

Podle informací serveru iRozhlas.cz předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker přislíbil, že se bude zabývat otázkou dvojí kvality potravin na jednotném trhu EU. Ujištění padlo po jednání se slovenským premiérem Robertem Ficem.

„Je v našem společném zájmu zabránit tomu, aby se na Slovensko dováželo jídlo a další produkty nižší kvality. To je zcela nepřijatelné. Komise teď se slovenským premiérem hledá řešení tohoto problému,“ prohlásil předseda Evropské komise Juncker. Nepředstavil však žádný konkrétní plán, jak situaci řešit.  

Celý článek naleznete zde.

Rozdílné složení potravin, které mají na západě a na východě EU stejný obal i stejný název, prokázala nedávná studie, kterou na žádost ministerstva zemědělství provedla Vysoká škola chemicko-technologická. V Česku se prodávají kupříkladu méně kvalitní jogurty. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…