Jurečka chce zvýšit rodičovský příspěvek. Vypouštíte balónky, směje se Schillerová

23.02.2023 22:10 | Ze sítí

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) mluví o potřebě zvýšit rodičovský příspěvek ze současných 300 tisíc, prohlásil to ve čtvrtek během sněmovního jednání, informuje o tom iDNES.cz.

Jurečka chce zvýšit rodičovský příspěvek. Vypouštíte balónky, směje se Schillerová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

„Ta debata nebude jednoduchá, protože ta situace v oblasti rozpočtu je napjatá, ale musíme si uvědomit, že prostě toto je investice do budoucnosti, investice do našich dětí. Mě už se to netýká, já už ty děti mám trošku odrostlejší,“ prohlásil před poslanci Jurečka.

„Je potřeba v letošním roce dokázat najít tu shodu a zvýšit rodičovský příspěvek. Takže úsilí bude z mé strany maximální,“ pokračoval.

Plánuje jednat v rámci koalice o navýšení příspěvku a vytvořit pro rodiče a děti lepší prostředí s finančními zdroji, nutnými pro zabezpečení kvalitní výchovy, vzdělání a podmínek pro rozvoj dětí.

Předsedkyně klubu ANO a stínová ministryně financí Alena Schillerová nedávno poukazovala na to, že vláda má na prosazení „asociálních návrhů“ jen letošní rok, přičemž vyjádření vládních politiků například ke změnám v rodičovském příspěvku se značně liší. „Strašíte lidi, vypouštíte balonky, vyvoláváte tady nejistotu,“ uvedla.

Vládní představitelé by měli podle Schillerové debatovat s opozicí a své plány vysvětlovat. „Hnutí ANO má 72 poslanců. A pokud budete tlačit takovéto asociální věci proti lidem, a my tady mluvíme za lidi, tak my se k tomu pultíku tady připoutáme,“ prohlásila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…