K Ukrajině: Můžete leda bouchnout pytlík od bonbónů, směje se Zaorálkovi a jiným pravičák

04.03.2014 16:30

Evropská unie vůči Rusku nemůže udělat vůbec nic, maximálně „bouchnout prázdný pytlík od bonbonů“. Pravicový publicista, bývalý člen ODS a provozovatel serveru ostrava-online.cz Petr Sedláček se směje bezzubosti ostrých prohlášení evropských lídrů na ruskou adresu kvůli Ukrajině.

K Ukrajině: Můžete leda bouchnout pytlík od bonbónů, směje se Zaorálkovi a jiným pravičák
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lubomír Zaorálek hovořil k občanům

„V pondělí evropští politici po volném víkendu přišli do práce a okamžitě tvrdě udeřili na ruské agresory, kteří překazili jejich demokratizační proces na Ukrajině a dovolili si obsadit Krym, kde, jak je nyní zřejmé, zabránili krveprolití. Nikdo tam nikoho nezabíjí proto, že je Rus, Ukrajinec, Tatar nebo kdokoliv, a v rámci možností tam panuje všeobecná pohoda, kterou občas narušují reportéři ‚svobodných‘ západních médií, kteří se snaží najít alespoň kapičku krve. A furt nic,“ píše Sedláček.

ZDE ParlamentníListy.cz komplexně a vyváženě přinášejí názory na situaci na Ukrajině

Ten nešetří ironií zvláště vůči šéfce eurounijní diplomacie Catherine Ashtonové, která si podle jeho slov po skončení mimořádného summitu EU na adresu Rusů „jako za mlada“ bojovně vykřikla: Ihned opusťte Krym, jinak na vás uvalíme sankce!

Publicista Sedláček se ale ptá, v čem budou takové sankce spočívat. „Rozhážeme po Moskvě miliony protiputinovských letáků? Přestaneme od nich kupovat nezbytně nutné suroviny a vrátíme se k topení dřevem a svícení loučemi? Anebo proti nim použijeme supertajnou eurozbraň a uspořádáme jim tam gay pride?“ konstatoval v nadsázce.

  • Celý text Petra Sedláčka můžete číst ZDE

„To, že si mohou naši slavní (a ukrutně drazí) politici bouchnout akorát prázdným pytlíkem od bonbónů, pochopil v pondělí v podvečer i premiér naší protektorátní eurovlády Bohumil Sobotka, který hodně ubral plyn ve svých výrocích a notně obrušoval vyhrožování na adresu Rusů svého kolegy Zaorálka. Ten po bruselském jednání totiž dodal, že pokud nedojde k ‚deeskalaci situace v nejkratší době‘, je Brusel připraven pozastavit rozhovory o uvolnění vízové povinnosti a o připravované dohodě mezi EU a Ruskem. No, Zaorálku, tak zvláště z té ‚deeskalace‘ budou mít Rusové určitě plné kalhoty,“ komentuje Petr Sedláček.

Stejně tak nesmyslné podle něho je okamžité zrušení vízové povinnosti pro Ukrajince, k čemuž vybízí europoslanec za ČSSD Libor Rouček. „Ale proboha proč? ptám se já. Na Rusy ‚utiskovaném a přepadeném‘ Krymu vládne klid a mír a nikdo k nám zdrhat nechce. No a jinde to mají v rukou pevně eurodemokratizátoři a jejich kámoši banderovci, které mají přeci pod kontrolou a na výplatní pásce oni – soudruzi z EU a USA, tak kde je ten problém a zakopaný pes?“ nechápe.

„Hoši se asi v tom Bruselu naučili pár eurofrází, a když situace překročí jejich mentální schopnosti a eurovýcvikem získanou slovní zásobu, tak jsou z toho tyto perly. Co se Evropské unie týká, tak jedinou rozumnou věcí, kterou můžeme udělat, je z tohoto psychopatického spolku vystoupit. A to hodně rychle. V něm nás totiž nic hezkého nečeká,“ dodal ve svém komentáři publicista Petr Sedláček, provozovatel serveru ostrava-online.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…