K nevíře? „Sluníčkům s láskou“, pojmenoval politik knížku. A tohle mu s ní provedli

18.12.2019 8:22

Slovenský poslanec za stranu Smer a rovněž akademický sociolog Ľuboš Blaha napsal knihu a nechal ji uvést na předvánoční trh. Protože ale na Slovensku rovněž běží předvolební kampaň, kterou místní liberálové posíleni vítězstvím Zuzany Čaputové v prezidentských volbách pojali jako poslední bitvu s „Ficem a smeráky“, má i jeho kniha velmi svérázné osudy.

K nevíře? „Sluníčkům s láskou“, pojmenoval politik knížku. A tohle mu s ní provedli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Luboš Blaha, poslanec Národní rady SR

Blahova kniha, nazvaná Sluníčkům s láskou, je podle Blahy knihkupci schovávána kamsi dozadu, kde zákazník nemá šanci ji najít. A pokud se na ni zeptá, dostane se mu od prodavačů důkladného liberálního proškolení, že podporovat tohoto autora opravdu není dobrý nápad.

Anketa

Podporujete stávky a hladovky za klima?

2%
98%
hlasovalo: 20320 lidí

V knihkupectví Panta Rhei v Žilině se navíc podle Blahy stalo, že obálka knihy byla přelepována vzkazem, že „Společnost Panta Rhei se jako prodejce neztotožňuje s obsahem této knihy“. Blahu pobavilo, že nálepka byla umístěna tak, aby zakryla jeho obličej, ale už knihkupcům nevystačila na to, aby zakryla rudou hvězdu, kterou grafik na obálku rovněž umístil (patrně jako ironickou narážku, neboť poslanci Blahovi je na Slovensku standardně nadáváno do komunistů).

„Liberální fašisté ve jménu svobody a tolerance oblepují knihy,“ komentoval to Blaha.

Pokud se i přes všechna tato varování zákazník přece jen rozhodne si knihu Sluníčkům s láskou zakoupit, dostane se mu od prodavačů poděkování ve znění „pcha, aspoň se toho zbavíme“.

„Prostě liberální výplach mozků. Hlavně ten mozek používat jen jako výplň hlavy, aby v ní nechrastilo,“ poznamenal k tomu Blaha. Pak pogratuloval prodejci knih k ochotnému týmu zaměstnanců a pozastavil se nad tím, zda právě toto je onen respekt k zákazníkovi a tolerance k jiným názorům, kterými se liberálové tak chvástají.

Ľuboš Blaha ale ujistil, že jeho nic takového nerozhodí. S předvolební kampaní totiž právě jezdí po slovenském venkově a od lidí má velmi pozitivní ohlasy. Naposledy prý zažil, jak za ním v restauraci zdvořile přišlo několik maminek, zda se s ním mohou vyfotografovat. To nevydýchal kolem procházející mladý liberál, který posléze projevil svůj názor tak, že z bezpečné vzdálenosti začal na poslance ukazovat vztyčený prostředník.

„Toto je to slušné Slovensko, plné lásky, svobody a demokracie. A ty milé ženské, co se se mnou fotily, to jsou ty zlé extremistky, jak jinak,“ dodal k tomu Blaha.

„Chytám se za hlavu, ale úsměv mi z tváře neseberou,“ dodal poslanec, který se s varováním knihkupce na své knize hrdě vyfotografoval.

 

reklama

autor: jav

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…