KSČM chce volby a pohlídá si, že nastoupí levicová politika, řekl Kováčik

22.04.2012 12:04

Pořad Patrie pokračoval s poslancem KSČM Pavlem Kováčikem a ministrem průmyslu Martinem Kubou (ODS). Podle Kováčika nebude mít vláda legitimitu v případě pokračování, protože bude založená na přeběhlících. Kuba ovšem novou platformu Karolíny Peake bránil. Připomněl, že se jedná o štěpení strany kvůli vnitřním třenicím a ne kvůli programu.

KSČM chce volby a pohlídá si, že nastoupí levicová politika, řekl Kováčik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik

Pavel Kováčik v úvodu prohlásil, že poslanci, co vystoupili z Věcí veřejných, zradili svůj program. Ministr kuba připustil, že Věci veřejné vnesli do politiky fenomén ztráty důvěry. Lidé tak ztratili jistoty, což se projevilo na sobotní demonstraci odborů v Praze.

„Vláda by s novým klubem ztratila legitimitu, protože by byl založený na přeběhlících. Dvě třetiny občanů chce předčasné volby. Vláda žije na úkor většiny občanů a ti mají oprávněně pocit, že se tady bourají pravidla, co tu byla 40 let. Ale za těch 20 let se nepodařilo vytvořit nová, která by je mohla alespoň nahradit,“ vyčetl Kováčik.

KSČM proto chce předčasné volby, do kterých půjde s tím, aby si pohlídali, že budou mít prioritu levicová řešení. „Máme odborníky, kteří jsou schopní, rozumí své věci, a jsou schopni zastávat posty. Určitě bychom to dělali lépe než doposud,“ slíbil Kováčik v Partii a pokračoval: „Podle našeho soudu je potřeba zrušit řadu věcí. Odvrátit se od svazování příjmů veřejných rozpočtů, uvolnit rozvoj ekonomiky. Zdravotní pojištění nebo důchodový účet.“

Podle Kuby je ale ODS připravená na předčasné volby. „Jsme připraveni absolvovat předčasné volby. Ale ptám se, s čím jde KSČM a ČSSD do voleb. Jestliže je zde argument, že nebudou obírat lidi, a zároveň předseda ČSSD řekl, že zvedne daně. Tak jaká je v tom logika?“ zeptal se Kuba.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…