Kajínek se nevzdává. Žádost o milost předložil potřetí

22.12.2012 13:41

Zřejmě nejznámější vězeň České republiky, doživotně odsouzený Jiří Kajínek, žádá již potřetí o prezidentskou milost. Naposledy žádal hlavu státu Václava Klause o milost v roce 2003, tu nejnovější podal letos, 21. prosince.

Kajínek se nevzdává. Žádost o milost předložil potřetí
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

S informací přišel deník Právo. „Lze jednoduše říci, že daktyloskopické stopy odsouzeného Kajínka na klice vozidla nalezeny nebyly, nebyly nalezeny ani jiné daktyloskopické stopy, neboť je orgány přípravného řízení nehledaly,“ uvádí v nové žádosti o propuštění advokát odsouzeného, Tomáš Zejda. Kajínek byl odsouzen k doživotnímu trestu poté, co zastřelil podnikatele Štefana Jandu, bodyguarda Juliána Pokoše a těžce zranil jeho bratra.

Bratr Pokoše byl pak v soudním procesu hlavním svědkem obžaloby a také tím, který velkou měrou dopomohl Kajínkovi k doživotnímu trestu. Obhájci Kajínka od začátku procesu stavěli na tom, že je celá obžaloba vykonstruovaná. Poukazovali také na fakt, že Kajínek podle svědků neměl na rukách žádné rukavice a tak by v autě, ve kterém k vraždě došlo, zanechal otisky prstů. Policie ale žádné otisky neodebrala. „Jsem si vědom, že jakoukoli argumentaci lze odmítnout s odkazem na správnost rozhodování soudů," dodává Zejda v textu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…