Kalousek křičí. Pěkně nahlas. Ještě jedno včerejší VIDEO s naštvaným šéfem TOP 09. A humorná vsuvka

30.03.2016 12:31

Miroslav Kalousek se mohl ukřičet, aby své stoupence informoval o zkrácení svých poslaneckých práv, jakého se mu dostalo od policistů, kteří mu znemožnili jít s tibetskou vlajkou před Hrad, kde právě večeřel čínský prezident. Důvod jeho námahy byl ten, že jeho stoupencům kamsi zmizel megafon, z něhož předtím shromáždění oslovovali jiní řečníci.

Kalousek křičí. Pěkně nahlas. Ještě jedno včerejší VIDEO s naštvaným šéfem TOP 09. A humorná vsuvka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Původně bylo shromáždění svoláno na Hradčanské náměstí, ale policie měla rozkaz na něj účastníky nevpustit. Někteří se s tím smířit nechtěli

V úterý odpoledne policie uzavřela Hradčanské náměstí kvůli státní návštěvě čínského prezidenta. To se nepozdávalo skupině demonstrantů vedené poslancem Miroslavem Kalouskem, předsedou TOP 09, a europoslancem za stejnou stranu Jaromírem Štětinou.

Kalousek se delší čas s tibetskou vlajkou v ruce domáhal přístupu na náměstí, přičemž policistům vytrvale opakoval, že je poslanec a oni ho nesmí zdržovat v plnění jeho ústavních úkolů. O této akci jsme psali ZDE. Když neuspěli, obrátil se Miroslav Kalousek s tibetskou vlajkou v ruce na své souputníky, aby bylo pro dějiny zaznamenáno, že mu policie znemožnila vstup na Hradčanské náměstí. Jeho projev jeden z účastníků zaznamenal a pověsil na Facebook.

„Já, jmenuji se Kalousek, a pan poslanec Štětina, poslanec Evropského parlamentu, jsme slušně požádali zde přítomné bezpečnostní složky, abychom mohli projít. Protože jsme ústavní činitelé a žádná represivní státní moc nám nesmí bránit ve svobodném pohybu,“ křičel Kalousek do davu s tím, že považuje za důležité, aby tento fakt byl řečen. Jeho příznivci tleskali, pískali a křičeli na policisty „hanba“.

VIDEO S KALOUSKOVÝM PROJEVEM ZDE

Poté předseda TOP 09 ukázal na přítomné policisty a pokračoval: „Tito lidé ústavní činitele, poslance českého a evropského parlamentu, omezují v jejich svobodném projevu.“ „Nás taky,“ ozvalo se z davu.

Celé odpoledne Miroslava Kalouska a demonstrantů očima PL.cz (Karel Schwarzenberg hovoří do magafonu v čase 9:24):

Kalousek dodal, že z toho nechce vinit konkrétní policisty, kteří jen plní rozkazy. „Ale ti, kteří jim ty rozkazy dali, porušili zákon,“ křičel stále více rudnoucí poslanec. „Porušili Ústavu. A myslím, že je dobře, aby se to vědělo, že dnes, po šestadvaceti letech, tady zase stojíme proti ozbrojencům a nemáme šanci projít, i když na to máme právo,“ zakončil Kalousek, stále opřený o tibetskou vlajku. Poté opět zapředl hovor s policisty, zatímco jeho stoupenci na ně křičeli „policejní stát“.

Miroslav Kalousek musel na své souputníky křičet, protože již před jeho vystoupením kamsi zmizel megafon, který používali jeho předřečníci. Po tlampači bylo následně jedním účastníkem akce vyhlášeno pátrání.

„Účastník včerejší demonstrace pan Adam Véle postrádá svůj megafon. Šedo-modré barvy s mluvítkem na točené šňůře. Naposledy do něj mluvil Karel Schwarzenberg a Martin Bursík,“ objevil se na Facebooku inzerát.

Následně se vše vyjasnilo, jak informoval sám majitel Véle. „Už se našel, je v Post Bellum,“ připomněl neziskovou organizaci, zabývající se „dokumentováním příběhů, na které se mělo zapomenout“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…