Kalousek rozehrál další velkou hru. Za čtyři roky se prý možná budeme divit

27.10.2017 8:46

Většina lidí se teď zajímá o to, co udělá vítěz Andrej Babiš (ANO), ODS jako druhá nejsilnější strana Sněmovny, nebo Tomio Okamura s SPD, který se opakovaně přihlásil o účast na vládě. Jenže podle páteční MF Dnes je třeba dívat se i na jiné strany. Nejvíc politické prozíravosti prý zatím prokázal Miroslav Kalousek.

Kalousek rozehrál další velkou hru. Za čtyři roky se prý možná budeme divit
Foto: Hans Štembera
Popisek: TOP 09 představila svou Vizi 2030. V tomto roce by ráda například viděla již zavedené euro nebo stejnou životní úroveň jako v sousedním Německu

 „Krátce po volbách se všechno logicky točí kolem těch, kteří v nich zabodovali. Ale zatím nejvíc politické prozíravosti ukázal předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Čím to, že oslnil předseda strany, kterou do Sněmovny dotlačil zbytek pražských voličů očima? Svým vystoupením, kdy ohlásil, že po volebním neúspěchu nebude kandidovat na post předsedy TOP 09. Udělal to, na rozdíl od upocených představitelů ČSSD, kteří po nejhorším výsledku strany za více než 20 let vykládali cosi o „políčku“, elegantně. Tak, že někteří už měli dojem, jako by si skládal politický nekrolog,“ napsal v komentáři Ondřej Leinert.

Kalousek ale ve veřejnoprávní České televizi ujišťoval, že v politice bude aktivní dál. Jako poslanec bude působit ve Sněmovně a bude vyslovovat svoje názory. Občany také ujistil, že se stále cítí ještě dost mlád na to, aby měl v politice ještě to nejlepší před sebou.

To, že oznámil konec v čele TOP 09, může napomoct spolupráci TOP 09, KDU-ČSL a STAN, protože všechny ty strany jsou dnes stejně slabé, ve volbách dopadly stejně neslavně. S Kalouskem v čele TOP 09 by na to druhé dvě zmíněné strany nepřistoupily, jak se ukázalo už před volbami, ale na listopadovém sjezdu dojde v TOP 09 ke změně. Do čela by se mohl postavit třeba europoslanec Luděk Niederamyer zvolený za TOP 09, bývalý viceguvernér České národní banky, kterému by voliči mohli uvěřit, že to s liberální politikou myslí vážně. Takový člověk by teoreticky mohl motivovat tři zmíněné strany ke spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…