Kalousek se vyjádřil k obviněním od Rittiga: Je mi jedno, co ten člověk říká

01.04.2014 16:11

Ivo Rittig v rozhovoru pro server Lidovky.cz mimo jiné uvedl, že za jeho obviněním mohou stát i podnikatelé sdružení okolo místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska. Ten si s tím hlavu příliš neláme.

Kalousek se vyjádřil k obviněním od Rittiga: Je mi jedno, co ten člověk říká
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Já nechci nikoho napadat. Ale každý v téhle zemi ví například o agresivitě podnikatelů sdružených okolo pana Kalouska,“ doslova uvedl Rittig na otázku, zda spatřuje za svým obviněním konkurenční boj mezi vlivnými podnikatelskými uskupeními.

Miroslav Kalousek takové obvinění odmítá. „Nevšiml jsem si, že bych kolem sebe sdružoval nějaké podnikatele, ale v zásadě je mi dost jedno, co ten člověk říká. Jeho slova je možno brát stejně vážně jako že není materiálně založen. Nechává mě to celkem chladným,“ sdělil místopředseda Kalousek pro internetový zpravodajský deník Lidovky.cz. Podle serveru tím narážel na Rittigovo vysvětlení, proč sám formálně nevlastní žádný majetek.

Podle Lidovek.cz není zcela jasné, na co Ivo Rittig narážel a ani Miroslav Kalousek toto nerozváděl. Server spekuluje, že by se mohlo jednat například o Finančně analytický útvar Ministerstva financí, který se údajně měl za Kalouskovy éry činností Rittiga opakovaně zabývat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…