Kalousek se zamýšlí nad volbami: Nevím, co s tím

15.10.2016 16:30

Podle předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska nízká volební účast do jisté míry ohrožuje demokracii. Zároveň ale podle něj nahrála KDU-ČSL, která má věrnou členskou základnu. Řekl to na dnešní tiskové konferenci k výsledkům senátních voleb.

Kalousek se zamýšlí nad volbami: Nevím, co s tím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

„KDU-ČSL dala zprávu celé politické scéně, co při nízké volební účasti znamená široká a věrná voličská základna. Každý politický soupeř si z toho musí vzít ponaučení,“ řekl Kalousek. Úkolem všech stran bude podle něj přesvědčit veřejnost, že nechodí hlasovat o politicích, ale sami o sobě. „Upřímně řečeno, nevím, co s tím. Nízká volební účast do určité míry demokracii ohrožuje,“ dodal.

Poděkoval také voličům TOP 09, kteří dorazili hlasovat i v druhém kole senátních voleb. TOP 09 společně se STAN získala dva senátory – Jiřího Růžičku v Praze 6 a Tomáše Czernina v Jičíně. Další zvolené senátory Jana Horníka v Karlových Varech, Petra Holečka v Mělníce a Zdeňka Nytru v Ostravě podporovala TOP 09 společně s dalšími subjekty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…