Kalousek zaútočil na Zemana. Ničí prý, co Havel a Schwarzenberg budovali

30.08.2019 9:13

V TOP 09 se blíží sněm a volba nového předsedy. Miroslav Kalousek (TOP 09) se na toto téma pustil s kolegy do nejedné pře, a to i veřejně na sociálních sítích. Ale od dění ve straně si nyní dal Kalousek pauzu a místo toho se tvrdě obul do prezidenta Miloše Zemana.

Kalousek zaútočil na Zemana. Ničí prý, co Havel a Schwarzenberg budovali
Foto: screen: Twitter M. Kalouska
Popisek: Miroslav Kalousek (TOP 09)

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek se ještě jednou vrátil ke slovům, která prezidenta Miloše Zemana, která pronesl při setkání s českými diplomaty. Sdělil jim, že žvanění o lidských právech je neproduktivní. Podle prezidenta nám toto žvanění škodí, protože odrazuje turisty kritizovaných zemí, aby se k nám jeli podívat. Když už se chceme zabývat lidskými právy, měli bychom podle Zemana místo prázdného žvanění činit konkrétní kroky a pomoct konkrétním lidem.

„Dámy a pánové, toto je jedna stránka věci, a teď mi závěrem dovolte, abych vám řekl ještě tu druhou, lidskoprávní stránku věci. Víte, já opravdu nemám rád to žvanění, kdy kárám nějaké země, že porušují lidská práva. Oni se buď pobaveně usmějí, anebo se zamračí, a to nám způsobí zbytečné škody, třeba na cestovním ruchu. Na druhé straně jsem přítelem konkrétních akcí,“ sdělil diplomatům prezident Zeman.    

„Jak říká Talmud, kdokoli zachránil jeden lidský život, zachránil celé lidstvo. Proč to říkám? Žvanění o lidských právech je neproduktivní. To, co potřebujeme, je konkrétní lidskoprávní pomoc a v případě pana Kozlovského jsem vám ji demonstroval,“ pokračoval prezident v narážce na případ ukrajinského historika Igora Kozlovského, který byl zadržen separatisty na východě Ukrajiny, kde měl být souzen jako údajný špion. A prezident Miloš Zeman byl jedním z lidí, kteří se zasadili o historikovo propuštění.

Kalouska tím notně nazlobil. Tím, že Zeman vyslovil větu o žvanění nad lidskými právy, podle Kalouska systematicky ničí obraz České republiky jako civilizované země, který usilovně budovali první český prezident Václav Havel a pozdější ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09).

„Ochrana lidských práv byla za časů Václava Havla a Karla Schwarzenberga vlajkovou lodí naší mezinárodní politiky, díky které jsme ve světě měli velkou autoritu. M. Zeman důsledně ničí obraz České republiky jako demokratické civilizované země,“ napsal Kalousek na sociální síti Twitter.

A řada lidí mu v diskusi pod příspěvkem dala za pravdu. Jeden z diskutujících Miloše Zemana označil dokonce za „mstivé agresivní hovado“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…