Kandidát na šéfa pražské ODS "bojuje" na Facebooku. Má devět příznivců

24.01.2012 22:35

Poté, co v pondělí oznámil Jiří Janeček svůj záměr kandidovat do čela pražských občanských demokratů, vznikla na sociální síti Facebook skupina na jeho podporu. Dosud si ovšem připsala pouhých devět příznivců.

Kandidát na šéfa pražské ODS "bojuje" na Facebooku. Má devět příznivců
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Janeček v pondělí pro ParlamentníListy.cz uvedl, že jej na sněmu domovské organizace Prahy 11 podpořilo 64 z 82 přítomných delegátů. Pro současného primátora Bohuslava Svobodu hlasovalo 15 lidí. Janeček v projevu k účastníkům sněmu řekl, že do popředí ODS se "hrnou pouhé tváře, za kterými není názor" a kterým chybí postupný vzestup z nižších úrovní ODS. Narážel tak právě na primátora Svobodu, který byl do čela kandidátky ODS v Praze dosazen těsně před volbami do pražského zastupitelstva v roce 2010. Tehdy ani nebyl členem ODS.

"Máme sice líbivé tváře, ale ztratili jsme duši. To vše chci změnit. Chci navrátit ODS v Praze sebedůvěru, postavit ji pevnýma nohama na pevnou zem. Chci ODS navrátit ke standardnímu způsobu jednání a řešení problémů. Chci návrat k nepopulistickému a realistickému programu. Chci navrátit ODS hrdost," uvedl Janeček v prohlášení, které naše redakce obdržela.

Na sociální síti Facebook ovšem Janečkova ostrá slova na úrodnou půdu nedopadla. Skupina "Podporujeme Jiřího Janečka na předsedu ODS Praha" si za necelých čtyřiadvacet hodin připsala devět fanoušků, publikovala tři textové zprávy, přičemž od jednotlivých členů ani jedinou. I přesto je na tom Janeček nad primátorem Svobodou líp. Právě současná hlava naší metropole nemá na Facebooku ani jednu podporovatelskou stránku.

Vedení ODS v Praze by se mělo volit 30. ledna. Jednoznačným favoritem je podle členů strany Bohuslav Svoboda. Pokud uspěje, bude chtít zřejmě obměnit také obsazení místopředsednických postů (aktuálně k nominacím ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…