Kandidáti na olomouckého hejtmana se shodli: Spalovna bude v Přerově

25.09.2012 23:08

Spalovna v Olomouckém kraji velice pravděpodobně bude muset zvyknout. A i když proti tomu někteří obyvatelé Přerova protestují, téměř všichni kandidáti na hejtmana, kteří diskutovali v předvolebním pořadu na ČT, se shodli, že tato lokalita je nejlepší.

Kandidáti na olomouckého hejtmana se shodli: Spalovna bude v Přerově
Foto: tan
Popisek: Skládka, ilustarční foto

Jiří Rozbořil z ČSSD nejprve odmítl, aby se objektu říkalo spalovna. Bude to prý zařízení na energetické využití odpadu. „Musí být umístěno v blízkosti sítí, nemůže být na zelené louce,“ dodal. Nejlepší lokalitou je proto podle jeho názoru Přerov.

„Slovo spalovna způsobuje negativní konotace, takže se tomu vyhýbáme,“ zastala se konkurenta Markéta Záleská z ODS. Podle ní bude ono zařízení na takové úrovni, že obyvatelé Přerova se nemusejí bát. Jinde to však zřejmě postavit nepůjde. „Otázka je, jestli musí být v takové kapacitě,“ zdůraznila však.

Bořivoj Šarapatka z TOP 09 tuto teorii také podpořil. Zdůraznil však fakt, že je potřeba se hlavně věnovat recyklaci odpadu a jeho separaci. Sám prý recykluje kolem 60 procent svých odpadků.

„Jsem velmi otrávená, že někteří lidí i vysokoškolského vzdělání v mém domě nerecyklují,“ poznamenala k tomu Záleská. „Je to individuální problém,“ podpořil ji i komunista Alexander Černý. „Upřímně říkám, že s větší pravděpodobností bude v Přerově než jinde,“ dodal ke spalovně.

Marian Jurečka z Koalice pro OLK by raději hledal alternativy. „Myslím, že jsme ještě nevyčerpali všechny možnosti,“ kontroval ostatním lídrům kandidátek. Neurčitě ho pak doplnila Jana Zwyrtek Hamplová za Nezávislé: „Kraj musí pečlivě zvažovat, kde to postaví a co lidem za to nabídne.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…