Kauza Babiš: Ale, ale. Tajemný Protopopov odhalen! Až teď vyšlo najevo, že...

20.11.2018 8:34

Česká televize si vzpomněla, že se s Petrem Protopopovem také setkala. V pořadu Reportéři ČT proběhla reportáž o kauze syna Andreje Babiše. V ní ČT odhalila archivní záběry, v nichž se reportérky Markéta Dobiášová a Aneta Snopová snaží od Protopopova zjistit, kde se Andrej Babiš mladší nachází a zda mu patří vila, ve které Protopopov bydlel.

Kauza Babiš: Ale, ale. Tajemný Protopopov odhalen! Až teď vyšlo najevo, že...
Foto: Repro ČT
Popisek: Petr Protopopov v pořadu Reportéři ČT

Zmíněný pořad Reportéři ČT byl složen převážně z již zveřejněných výpovědí advokáta Tomáše Sokola, Jiřího Kubíka, Beaty Babišové, Andreje Babiše mladšího i staršího, policie a dalších. Advokáti se shodovali, že nemoc Andreje Babiše mladšího není důvodem, aby jeho obvinění, že byl unesen, nebylo prošetřeno. Státní zastupitelství na otázku, zda byl tým vyšetřující Čapí hnízdo informován o e-mailu Andreje Babiše mladšího, že byl unesen, neodpovědělo s tím, že se jedná o neveřejné informace.

Záběry ČT, které získaly v souvislosti s případem novou relevanci, jsou datovány ze srpna 2017. Markéta Dobiášová a Aneta Snopová se na nich snaží sehnat Andreje Babiše mladšího před vilou, která mu podle kontextu zřejmě měla patřit. Z vily vyšel Protopopov. „Neznám,“ odpovídá Protopopov na otázku ohledně Babiše mladšího a táže se sám: „A vy jste kdo?“ Na odpověď, že Česká televize, Protopopov odvětil, že nechce být natáčen. „Co je vám do toho? Proč bych vám cokoliv říkal?“ odpovídá s úsměvem reportérkám na jejich otázky. A když se reportérky znovu zeptaly, kde by nalezli Babiše mladšího, Protopopov opět odpověděl: „Já nevím, o kom je řeč.“ A zda vila, ze které vyšel, patří synu českého premiéra také prý nevěděl. „Vy bydlíte někde a nevíte, komu to patří?” chtěla z Protopopova dostat reportérka. „Nevím, nemám vám co k tomu říct,“ trval na svém Protopopov. Když konfrontovaly Andreje Babiše s fotografií, dle kontextu zřejmě Protopopova; ten prohlásil, že se k tomu vyjadřovat nebude.

V listopadu opět reportérky zkusily štěstí, ale tentokrát se nedostaly dále než ke konverzaci přes domovní interkom, ve které Protopopov opět řekl, že s nimi mluvit nechce. „Mějte se krásně, na shledanou,“ popřál reportérkám, než zavěsil.

 

reklama

autor: kas

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…