Kauza Schillerová: To je nářez. Ovčáček jí chtěl pomoct a takhle to dopadlo

17.05.2020 20:33

„Alena Schillerová je bezesporu vynikající a mimořádně pracovitá ministryně financí. Nejen v době krize je výhrou mít takovou šéfku státní kasy,“ sdílel na svém Twitteru prezidentský mluvčí Jiří Ovčáček a ministryni financí vzkázal, aby se nenechala „otrávit novináři“. V diskusi následně musel on i Schillerová strpět nemalou dávku kritiky. „Teď se k ČT přidala i Prima. Což je super,“ zaznělo ke zkoušce Schillerové z anglického jazyka. A pak začaly padat vulgarity. „Příšerná píča“, „Hradní debil,“ sneslo se na oba činitele.

Kauza Schillerová: To je nářez. Ovčáček jí chtěl pomoct a takhle to dopadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Anketa

Byl by šéf ODS Petr Fiala dobrým premiérem?

3%
97%
hlasovalo: 33538 lidí
„Alena Schillerová je bezesporu vynikající a mimořádně pracovitá ministryně financí. Nejen v době krize je výhrou mít takovou šéfku státní kasy,“ ocenil prezidentský mluvčí Schillerovou a vzkázal jí: „Paní ministryně, nenechte se proto otrávit novináři!“

Následně se pustil i do novinářů: „Novináři zásadně útočí na úspěšné, neschopné a všehoschopné brání.“

Ovčáček tímto reagoval na dosti diskutovanou svéráznou „zkoušku“ ministryně z anglického jazyka. Zkoušející byla redaktorka CNN Prima NEWS Lucie Hrdličková.

Událost se odehrála ve čtvrtek, kdy se Hrdličková se Schillerovou sešly ve vstupní hale Ministerstva financí za účelem rozhovoru. Poté, co se nachystaly kamery, dala ministryně financí i pokyn k zahájení interview. Redaktorka Hrdličková položila první otázku, překvapivě nejen pro ministryni, ale v angličtině. Aniž stihla redaktorka otázku dopovědět, šéfka resortu financí se otočila a odešla.

Avšak místo pochopení Ovčáček tvrdě narazil. A vulgarity schytala i samotná ministryně.

„Jako Jiří, já k ní byl poměrně indiferentní, jak jen je to možné vůči ministryni z ANO. Ale když vidím, že se jí zastáváš, tak to musí být příšerná píča,“ zaznělo od jednoho z uživatelů.

„Ano, je mimořádně úspěšná ve lhaní, což dokonale zapadá do hradní žumpy. Teď se k ČT přidala i Prima. Což je super. Servility k hradní žumpě už bylo dost. Novináři, nenechte se otrávit hradním hnojometem. Za mě cajk!“ pokračoval zostra ve svém komentáři Viktor Malý.

Došlo i na prezidenta Miloše Zemana: „Dle Zemana jsi seslalo samo nebe. Což jen dokazuje, jaký on je blb...,“ zaznělo.

Uživatel Milan Hrnčíř Ovčáčkovi vzkázal, že: „Pochvala od hradního debila je jako facka přes hubu zmrzlou opratí.“

Nechyběly ani vulgární vtipy: „Přijde Jirka Ovčáček do bordelu a ptá se: ‚Honíte tady čůráky?‘ Bordelmamá: ‚No jistě‘ JO: ‚Tak si mě chyťte!‘“

Odchod ministryně měl dohru i mimo sociální sítě. „My jsme si řekli, že budeme dělat rozhovor na tři témata v češtině,“ vyčinil redaktorce po odchodu Schillerové tiskový mluvčí ministryně Žurovec. „Ne, neřekli jsme v češtině, řekli jsme na tři témata,“ oponovala redaktorka s tím, že reaguje na Twitter ministryně, kde obvinila ze lži Hospodářské noviny. Ty tvrdí, že Schillerová neumí anglicky, a proto se neúčastní videokonferencí EU s ostatními ministry financí členských států.
 
„Reakce paní ministryně byla odmítavá, protože to pravděpodobně považovala za nedůstojnou provokaci, což popravdě řečeno malinko je,“ odpověděl následně na otázku moderátorky tiskový mluvčí ministryně Michal Žurovec. 

Samotná ministryně později na sociálních sítích přiznala, že možná odcházet nemusela. „Nejdřív mě z angličtiny zkoušela ČT. Hnali se za mnou s kamerou z Malostranského náměstí až na MF. Na úřadu na mě už čekala redaktorka Primy, která v žádosti o rozhovor v angličtině neuvedla ani slovo. Nebudu lhát, v ten moment toho na mě bylo moc. A odešla jsem. Možná chyba,“ píše na Twitteru ministryně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …