Kdy bude nová vláda? A jaká? Zkušený praktik českého parlamentu Vlastimil Tlustý nabídne hodně nečekaný pohled

16.02.2018 19:18

Exministr financí za ODS Vlastimil Tlustý bude hostem Horkého tématu Radima Panenky na serveru ParlamentníListy.cz. Mimo jiné pohovoří o druhém pokusu Andreje Babiše (ANO) o sestavení vlády.

Kdy bude nová vláda? A jaká? Zkušený praktik českého parlamentu Vlastimil Tlustý nabídne hodně nečekaný pohled
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Vlastimil Tlustý v pořadu Horké téma

„Prezident vlastně přebírá kompetenci Parlamentu, tímto krokem. Jak dlouho to bude trvat, těžko předpovědět. On by, kdyby tady byl, tak by určitě říkal, že nikde není stanoveno, jak dlouho se hledá premiér a jak dlouho se sestavuje vláda, ale z Ústavy je naprosto zřejmé, že nepodaří-li se vládě získat důvěru, má následovat další pokus, další pokus, případně volby. To znamená, že by mohla vládnout vláda bez důvěry roky, s tím určitě Ústava nepočítá,“ vyjádřil se k aktuální politické situaci Tlustý.

„Prezident významně ovlivnil složení vlády, aby v ní byli sociální demokraté, to jsem vlastně řekl mezi řádky, ale to je toho součást, ale aby dokonce nejenom v té vládě byli, ale byli tam ve velmi silném zastoupení,“ podotkl Tlustý.

„Dneska, kdybych byl nucen vsadit částku typu deset tisíc korun, abych o tom musel přemýšlet, tak já bych dneska vsázel na variantu, že vláda s důvěrou vznikne. To, jestli bude premiérem přímo pan Babiš, nebo někdo z ANO, nebo dokonce někdo třetí, na to už bych nesázel," spekuluje mimo jiné Tlustý.

Celý pořad Horké téma uvidíte v sobotu večer na serveru ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…