Kdyby žili v Itálii Češi, nikdo by tam neutíkal. Naopak, na březích Afriky by proti nim budovali zdi, směje se sociolog české nechuti k uprchlíkům

29.06.2015 11:01

Břitký komentář o postoji Čechů k imigrantům sepsal sociolog Stanislav Biller. Podle něj nejsou problémem Česka migranti, nýbrž velká část naší společnosti, která nenávidí druhé a považuje to za projev slušnosti. „Možná, že kdyby v Itálii žili ‚slušní‘ Češi, nikdo z Afriky by do Evropy nikdy neplaval. Možná by naopak na březích Afriky stavěli ‚bezpečnostní‘ zdi,“ nešetří Biller své krajany.

Kdyby žili v Itálii Češi, nikdo by tam neutíkal. Naopak, na březích Afriky by proti nim budovali zdi, směje se sociolog české nechuti k uprchlíkům
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Sociolog v komentáři pro internetový portál Hospodářských novin uvádí, že Česká republika čelí extrémnímu problému nepřizpůsobivých občanů, kteří vyhrožují likvidací a smrtí, navrhují deportace do jiných zemí nebo rovnou do koncentračních táborů.

Každý je prý určitě známe ze svého okolí nebo jsme o nich alespoň slyšeli z vyprávění. „Ano, tzv. slušní Češi. Stačí, abyste nejedli vepřové a jinak se oblékali a budou vás chtít zbičovat. Ještě horším zločinem však je, pokud vypadáte stejně a jíte totéž, ale myslíte si, že si každý může jíst, co uzná za vhodné, a klanět se libovolnému bohu nebo předmětu. V té chvíli se z vás stává kolaborant, který by měl být zbaven všech občanských práv,“ popisuje Biller.

Cílem takových Čechů je prý porážka takzvaného Islámského státu jeho vlastními prostředky. „Nejspíš se inspirovali seriálem Dovolená v protektorátu a rozhodli se vytvořit protektorát slušných lidí, ve kterém budou ženy chodit odhalené a muži opilí. Pořád. Mnoho jiných tradic naše země stejně nemá,“ soudí Biller. „Snad jen nepolevit v enormní spotřebě vepřového, alkoholu a cigaret. Udržet si první místo na světě v kategorii „úmrtí na rakovinu tlustého střeva“ chce skutečnou výdrž a odhodlání. Slušný český muž se nezalekne žádné výzvy. Pokud se u ní dá sedět,“ dodává.

Lynč brněnských kavárníků

Postoj některých Čechů k uprchlíkům se dá dle Billera doložit třeba na dění kolem brněnské kavárny Tři ocásci, která se rozhodla podpořit přijetí pár set uprchlíků, kteří utíkají z válečných zón nebo z diktátorských režimů před smrtí. „Stovky slušných Čechů jim však začaly vysvětlovat, že by je měl někdo znásilnit a uřezat jim hlavy. Preventivně. Lidé z Krnova nebo Českých Budějovic neváhali přidat na důrazu a slíbili, že k nim už nebudou chodit. Ušetří si tím sice několikahodinovou cestu, ale i tak je to oběť za slušnější a bělejší Česko. Naštěstí nelze kavárnu vypálit lajkováním na Facebooku, takže stále stojí na svém místě. Zatím,“ uvádí Biller.

Sociolog podotýká, že kdyby v Itálii žili takoví Češi, nikdo z Afriky by do Evropy nikdy neplaval. Možná by naopak na březích Afriky stavěli bezpečnostní zdi. „Nakonec je to každého svobodná volba, zda se nechá zastřelit od svého diktátora, nebo se raději utopí ve Středozemním moři. Kdyžtak jim pak hodíme deky,“ ironicky konstatuje Biller.

Celý komentář k přečtení ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …