Ke konvoji bych se stavěl jinak než táta. Matěj Stropnický vystoupil v Rádiu Impuls

02.04.2015 18:56

Náměstek pražské primátorky Adriany Krnáčové Matěj Stropnický (SZ) byl hostem čtvrteční Kauzy dne na rádiu Impuls. Okomentoval dění v Praze, konstatoval, že má rád paní primátorku a stranou jeho pozornosti nezůstal ani průjezd amerického konvoje Českem.

Ke konvoji bych se stavěl jinak než táta. Matěj Stropnický vystoupil v Rádiu Impuls
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

Hned na úvod jasně řekl, že ani na vteřinu neuvažoval o tom, že by opustil post náměstka, protože má podporu vládnoucího uskupení – trojkoalice. Své pochybení nevidí ani v kauze Pražských stavebních předpisů, tam jde prý o to, že je to forma regulace výstavby, která se nelíbí některým kruhům. „Já tam opravdu byznys nezastupuji ve vedení města,“ konstatoval.

Dnes mu prý práce pro město zabírá prakticky sto procent času, a to i proto, že se snaží debatovat o návrzích, které sám nepředkládá. Je to pro něj cesta, jak v politice přežít. Snaží se prý vždy dospět ke kompromisu, před jehož dosažením zazní podstatné argumenty. A ačkoli paní primátorka vystupuje často proti němu, podává i trestní oznámení, má ji prý rád, protože se snaží poctivě pracovat a věci měnit, což podle Stropnického nelze říci o všech lidech z ANO.

Je prý v kontaktu se svým otcem Martinem Stropnickým, ministrem obrany za hnutí ANO. Tatínek už se ho prý nesnaží vychovávat jako paní primátorka, ale debatují spolu o řadě věcí, mnohé jejich pohledy se přitom liší. „Já bych asi průjezd konvoje pojal trochu jinak než Ministerstvo obrany, ale nejsem ministr obrany a jsem tomu rád,“ uvedl s dovětkem, že on nevidí důvod k mávání vojákům. Průjezd je prý jen průjezd, my jsme splnili roli spojence, ale obešlo by se to i bez mávání. Kdyby bylo na něm, prosazoval by především politiku, která odpovídá jeho geopolitické poloze.

Jasně však také řekl, že by šel bránit svou vlast, kdyby stát zavolal. „Já budu rád tvořit zálohu pro obranu tohoto státu, ale ne pro žádné útočné války v Afghánistánu a tak podobně,“ uvedl. V tuto chvíli ale neumí říct, jestli nám válka hrozí. Spekulace na toto téma prý přenechá zbrojařským firmám, byť doufá, že jejich hlas v této věci není dominantní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Účtenka a video z McDonald's v Polsku. „Proč? Proč? Proč?“

11:05 Účtenka a video z McDonald's v Polsku. „Proč? Proč? Proč?“

Ani pokud jde o fast food, není situace v ČR a v okolních státech stejná. McDonald's platí za meziná…