Klára Samková čtenářům ohledně imigrace: Krev poteče určitě, je jen otázka, čí. Příště musíme volit lépe

11.10.2015 8:31

Aktivistka Klára Samková se jala odpovědět na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Týkaly se uprchlické krize a advokátka Saková je známá tím, že její názory jsou poměrně nekompromisní. Dáma má za to, že nás v zásadě čeká poziční válka v ulicích. Pár slov napsala také k neziskovým organizacím.

Klára Samková čtenářům ohledně imigrace: Krev poteče určitě, je jen otázka, čí. Příště musíme volit lépe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Samková

Čtenář vystupující pod označením jankoko1 poděkoval Kláře Samkové za statečnost, kterou podle jeho názoru projevuje v souvislosti s uprchlickou krizí. Rád by ale slyšel, zda se dá hrozivá situace ještě pořád vyřešit nekrvavou cestou. A Samková ho svou odpovědí rozhodně nepotěšila.

„Obávám se, že nikoliv. Je jen otázka kde a čí ta krev poteče... Podle mého nás čeká poziční válka v ulicích, obecné neúměrné zvýšení nebezpečnosti v každodenním životě. Dny svobody podle mého názoru skončily,“ varovala. Uprchlíků, které nejednou označila spíš za invazní armádu, se bojí tolik, že v minulosti varovala, že se nenechá zastánci běženců vydírat, ani kdyby jí miminka uprchlíků umírala před očima.

Další odpovědi Samkové najdete zde

Advokátka Samková odpověděla i na komentář rozhořčené čtenářky, která se ostře opřela do neziskových organizací. Přínos většiny z nich pro společnost je podle jejího názoru nulový a jen vysávají veřejné peníze. Nestálo by za to podat na ně trestní oznámení? „Podala jsem podnět na NKÚ na prošetření hospodaření neziskovek – většina z nich nedává na veřejnost své výroční zprávy, což je proti zákonu (pokud vím). A to, co vykazují, jsou jen bláboly. K čemu je vydávání novin, periodik a rozhlas a TV pro lidi, z kterých někteří ani nejsou schopni dokončit ZŠ? Ano, chápu, mají na to právo,“ napsala čtenářka Sarah.

Samková odepsala, že ne vše se dá řešit trestním oznámením. Bylo by třeba upravit spíš legislativu, a to je věc politického rozhodnutí, nikoli policie. „Prostě příště musíme volit lépe,“ míní dáma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…