Klaus dal milost třinácti lidem

18.05.2012 17:12

Prezident Václav Klaus udělil v pátek třináct milostí. Ve většině případů jej k tomu jako obvykle vedly humanitární důvody. Informoval o tom jeho mluvčí Radim Ochvat. Mezi omilostněnými jsou také dva cizinci.

Klaus dal milost třinácti lidem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Václav Klaus

Tři z omilostněných se v minulosti dopustili podvodu. Jedním z nich byl i Roman Jandík, u nějž prezident rozhodl zastavit trestní stíhání, neboť uhradil způsobenou škodu a doposud žil řádným životem. Dvojici žen naopak pomohlo to, že se starají o nezletilé potomky.

Nezletilí potomci, řádný život

Další trojice omilostněných byla odsouzena za majetkovou  trestnou činnost. Jedné osobě prezident zmírnil trest, dalším dvěma zbytek trestu prominul. Milost dostaly i dvě ženy, které se dopustily zpronevěry. U nich prezident přihlédl mimo jiné k tomu, že se starají o nezletilé potomky.

Klaus zastavil proces mongolské občanky, která byla stíhána za maření úředního rozhodnutí. "Jmenovaná žije v ČR již osm let a má zde veškeré rodinné a sociální  zázemí," vysvětlil Ochvat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…