Klaus mladší představil bouřlivě své hnutí. A na internetu to už vře

10.06.2019 21:36

Na sociálních sítích se strhly debaty ohledně vzniku hnutí Trikolóra pod vedením Václava Klause mladšího. Ke vzniku se vyjadřovali končící poslanec Evropského parlamentu Petr Ježek či komentátor Jiří Pehe. „Už se těším na ten trolling. Trikolóra – hnití občanů,“ pobavil se zase komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk a nakonec se přidal i předseda ODS Petr Fiala a pro server Novinky.cz zareagoval na dnešní tiskovou konferenci spojenou se vznikem tohoto nového hnutí.

Klaus mladší představil bouřlivě své hnutí. A na internetu to už vře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní představení nové parlamentní strany Trikolora bývalého poslance ODS Václava Klause mladšího

Anketa

Přejete si, aby sudetští Němci pořádali svůj sjezd na českém území?

4%
96%
hlasovalo: 10229 lidí
Poslanec Evropského parlamentu Petr Ježek na založení nové strany Klause mladšího reagoval hned v několika příspěvcích na sociální síti Twittter. Upozornil například na komentář uživatele Tomáše Lysého na Klausově Facebooku, který sdílel se slovy: „Pelhřimov nebo Antarktida, furt stejná planeta, zdá se...“

Tomáš Lysý ve zmiňovaném příspěvku narážel na Klausova slova z dnešní tiskové konference a píše: „Jsem z Pelhřimova a lachtan v Arktidě mě teda zajímá. Protože ze stejného důvodu jako on nemá led, tak já nemám vodu ve studni, ty inteligente.“

Klaus právě na této konferenci zdůrazňoval, že na první místo bude stavět Česko a vždy se bude víc zajímat o Jaroslava Nováka z Pelhřimova než o lachtana kdesi v Arktidě. „Řešme české problémy, ne problémy a přání někoho jiného,“ volal Klaus.  

„Nemyslíme si, že má evropskou politiku určovat šestnáctiletá puberťačka s nějakými diagnostikovanými poruchami,“ rýpl si dnes Klaus i do švédské aktivistky Grety Thunbergové, která volá po záchraně klimatu, a v jejím jméně se na různých místech světa konají demonstrace za zlepšení klimatu.

A Ježek Klause mladšího a jeho nové hnutí nešetřil ani v dalších tweetech. „Klausova Trikolóra si na představení a TK mohla ušetřit mnoho slovíček o tom, co chce u nás dosáhnout. Stačilo říct Orbánovo Maďarsko,“ poznamenal pichlavě.

A Ježek neopomněl ani poznámku k tomu, co nové hnutí vytvoří v příštích volbách s rozložením hnutí. Premiérovi Andreji Babišovi vzkazuje, že se nemusí obávat: „Trikolóru si předseda ANO snad vymodlil. Sice ho připraví o nějaké hlasy, ale nemusí se bát, že v příštích volbách se ČSSD nedostane do Sněmovny a on skončí v objetí s Okamurou (komunisti nezklamou).“ napsal.

Komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk zase poznamenává: „Už se těším na ten trolling. Trikolóra – hnití občanů.“ A v jeho sarkastické poznámce ho podpořil uživatel Johny Palička, jenž se chopil iniciativy a přidal i upravené logo hnutí Trikolóra, které by se zřejmě Klausovi mladšímu příliš nepozdávalo.

„Klaus ml. představil svoji novou stranu Trikolóra. Zazněla i slova o hodnotě tradiční rodiny. Neví někdo, zda alespoň jedna z dosavadních tradičních rodin Klause ml. přišla vznik projektu podpořit?“ neodolal vyjádřit své pocity na Twitteru politolog a politický komentátor Jiří Pehe v návaznosti na Klausův program hnutí, které příliš nezapadá do jeho skutečného osobního života.

Předseda ODS Petr Fiala se své emoce spolu s ostatními spolustraníky snaží nedávat na odiv a na jeho Twitteru tak místo jakéhokoli vyjádření najdeme akorát jeho vyjádření k regionálnímu sněmu olomoucké ODS, kde přítomným členům řekl: „Ve volbách do EP jsme uspěli. Není však čas slavit. Všechno musíme přizpůsobit úspěchu v krajských a senátních volbách a ve volbách do PS. Nic podstatnějšího před námi není. Je čas na změnu. Česko si zaslouží lepší vládu.“

V komentářích však dnes Fiala schytával vesměs od podporovatelů nového hnutí kritiku. „Hlavně pozor, ať ti všichni neodejdou do Trikolóry, tebe tam Václav Klaus mladší ale nevezme, za to, že si ho vykopnul,“ poznamenal například uživatel honzik pod Fialovým příspěvkem o jeho řeči v Olomouci.

Mlčení nakonec Fiala proťal a pro server Novinky.cz se vyjádřil: „Tiskovou konferenci jsem nesledoval, žádnou konkurenci nepodceňuji, ale současně říkám, že podobných projektů tu již v minulosti bylo několik a skončily, jak skončily. Neříkám na to proto nic. Naším soupeřem je vláda Andreje Babiše, to je náš prvořadý cíl.“

Celou dnešní tiskovou konferenci ohledně vzniku hnutí Trikolóra můžete zhlédnout zde:

Konferenci prý nesledovala ani první místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija. „Nevím, co tam říkal, jsem na jednání zastupitelstva,“ reagovala pro Novinky. A na otázku, zda by ODS mohla v budoucnu s Trikolórou spolupracovat, se Marek Benda vyjádřil: „Nesledoval jsem to. Každá strana na politické scéně je konkurencí a skoro s každou musím být připraven spolupracovat. To je logika politiky. Trikolóra toho ovšem zatím moc neslibuje,“ reagoval na otázku, zda by ODS mohla v budoucnu s Trikolórou spolupracovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…