Klausová musí ještě počkat. Rusnok dal stopku jednání o velvyslancích

10.08.2013 7:55

Vláda Jiřího Rusnoka nezískala důvěru ve sněmovně. Tím se prozatím zavřela cesta potenciálních diplomatů Livie Klausové a Vladimíra Remka na ambasády v Bratislavě a Moskvě. Rusnok uvedl, že se do sporných kroků nepohrne a nechce dělat žádná velká rozhodnutí, kam patří i jmenování velvyslanců.

Klausová musí ještě počkat. Rusnok dal stopku jednání o velvyslancích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Livia Klausová

"Nepředpokládám, že bychom ještě v našem období jednali o obsazení velvyslanectví. Tedy pokud to nebude vynuceno nějakou speciální situací," řekl v pátek Rusnok. Dodal, že výjimkou mohou být dlouho neobsazené posty, což ale není případ slovenské ambasády, jak upozorňují Lidové noviny.

Klausová prý přitom o post velmi stojí. Podle informací deníku už se byla na Slovensku podívat, přiznala, že studuje diplomatické směrnice, a zažádala o prověrku na stupeň tajné, která je pro výkon dané funkce nezbytná.

Dekrety jsou prý připravené

Exministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) je ale přesvědčen, že prezident Miloš Zeman svou favoritku přesto prosadí. "Mám za to, že dekrety pro paní Klausovou i pro pana Remka do Moskvy jsou už na vládě připravené," míní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…