Klid v Budějovicích v nedohlednu, hlásí redaktor PL

06.07.2013 19:15

Policie důkladně monitoruje situaci v Českých Budějovicích. Masivní nasazení ochránců zákona podle všeho demonstranty, kteří se dožadují volné cesty na sídliště Máj, poněkud zaskočilo. Mluvčí jihočeské policie dodává, že policisté jsou připraveni použít k udržení pořádku jakékoli zákonné prostředky. Ke klidu je však zatím daleko.

Klid v Budějovicích v nedohlednu, hlásí redaktor PL
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policisté, ilustrační foto

„Stejně jako tomu bylo o uplynulém víkendu, je naším cílem zamezit střetu účastníků dvou shromáždění a udržet ve městě pořádek, policisté jsou připraveni reagovat na jakékoli narušení veřejného pořádku v souladu se zákonem,“ ubezpečuje mluvčí jihočeské policie Lenka Holická.

Co lze čekat na sídlišti Máj?

Skupinky osob se podle názoru policistů zřejmě pokusí narušit shromáždění na sídlišti Máj. Zde žije řada sociálně slabších občanů. Stejné informace přináší přímo z místa - budějovického náměstí Přemysla Otakara II. - také redaktor serveru ParlamentníListy.cz.

"Policisté ze zataraseného náměstí pouští lidi po dvou.. včetně "skinheadů", prý aby se nemohli srocovat. Pokud se začnou dále srocovat, policisté jsou připraveni ihned zasáhnout. Demonstranti se pomalu přesouvají na sídliště Máj, kde by se dal očekávat největší střet s Romy,“ informuje redaktor ParlamentníchListů.cz.

Policie od rána provádí důsledné kontroly a díky tomu odhalila i několik zbraní, které se demonstranti pokoušeli dostat do města. Jde např. o baseballové pálky či tyče. O situaci na jihu Čech se zajímá také vláda Petra Nečase (ODS) v demisi - konkrétně vládní zmocněnkyně pro lidská práva Monika Šimůnková. Ta vyzývá k dialogu mezi obyvateli sídliště Máj. Radikálové prý smysluplné řešení nepřinesou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kra

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…