Kočí, Paroubek, Nečas. Server se už loučí se známými tvářemi

11.08.2013 8:57

Dvacátého srpna s velkou pravděpodobností sněmovna odhlasuje vlastní rozpuštění. To dříve či později povede k předčasným volbám, v nich řada současných politiků už nebude kandidovat nebo nemusí uspět. Budou nám chybět tváře Kristýny Kočí, Petra Nečase (ODS) nebo Jiřího Paroubka (NS-LEV 21)? Tuto otázku si klade server Týden.cz.

Kočí, Paroubek, Nečas. Server se už loučí se známými tvářemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pokračoval soud s Vítem Bártou. Vypovídala i Kristýna Kočí

Expremiér Petr Nečas (ODS) a poslankyně Kristýna Kočí v minulosti prohlásili, že do sněmovny znovu kandidovat nehodlají. Expremiér Jiří Paroubek (NS-LEV) se hodlá ucházet o přízeň voličů, ale současné průzkumy ukazují, že nemá příliš velkou šanci vrátit se do sněmovny. Totéž platí o celé politické straně, potažmo stranách dvou - LIDEM a Věcech veřejných. Nad jejich dalším osudem se zamýšlí Vendula Kalhausová.

Babák, Bém, Benda

„Věci veřejné, lidově Veverky - ideově nezařazení vymítači dinosaurů se během tří let dokázali jistě zapsat do budoucích učebnic politologie. Nejen jejich věčně nevyzpytatelné politické chování, střídání postojů dle aktuální nálady, ale hlavně praktiky, které dosud český politický rybníček v takové míře neznal, chybět asi nikomu nebudou,“ píše autorka.

Poslanec VV Michal Babák by se podle jejího názoru dobře uplatnil v cirkusové manéži, možná i tam by dokázal vykouzlit miliony korun. Své místo na slunci bude hledat také někdejší šéf komunistů Miroslav Grebeníček. Jeho spolustraníci prý už o něj nestojí. „A tak věrnému straníkovi nejspíš po volbách nezbude, než se vrátit k četbě a studiu Leninových textů nebo Stalinova životopisu. Nemusí se bát, může zůstat doma a nemusí číst ve vlaku na Sibiř,“ poznamenává Kalhausová.

Jistotu návratu do poslaneckých lavic možná nemají ani exprimátor Prahy Pavel Bém nebo současný předseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…