Kojicí matku vyhodili z pražské banky. Ostatní rodičky zuří. V pondělí budou kojit hromadně

12.04.2019 18:28

České maminky na sociálních sítích řeší případ ženy, která na jedné z pražských poboček Raiffeisenbank kojila své miminko, když tu k ní náhle přistoupil člen ochranky a vykázal jí ven s odůvodněním, že paní v bance exhibuje, což by mohlo pohoršit jiné klienty. Naštvané maminky teď chystají protiakci.

Kojicí matku vyhodili z pražské banky. Ostatní rodičky zuří. V pondělí budou kojit hromadně
Foto: Raiffeisenbank
Popisek: Raiffeisenbank

Kojicí maminka zažila před pár týdny na jedné z poboček Raiffeisenbank šok. Když se rozhodla nakrmit svou malou dceru, nakojit miminko, přistoupil k ní člen ochranky a vyzval ji, aby „přestala exhibovat“.

„Ve středu 20. 3. 2019 v pobočce Raiffeisen banky v paláci Astra Praha 1, Václavské náměstí jsem si přišla vyzvednout peníze na pokladnu. Byl s tím trochu problém, ale všichni byli milí a nápomocní a nakonec se vše vyřešilo. Problém nastal, když jsem se i s kočárkem zařadila do fronty na pokladnu. Dcera má rok, je živá, nejdřív tam trochu chodila kolem, pak chtěla mléko – je stále kojena na požádání. Čekání ve frontě na pokladnu je v podlouhlé chodbě pod schody, otevřené do prostoru s boxy pro klienty s úředníky z jedné strany a z druhé jsou 2 pokladny. Ze strany k boxům jsem měla postavený kočár-golfky, hned vedle mě seděl starší pan – Ind, který byl lehce otočený zády ke mně, dcera mi při kojení seděla na klíně a hlavou v podstatě prs zakrývala a druhý prs jsem měla logicky zahalený (měla jsem kojicí tílko a svetr na něm). Po pár minutách kojení ke mně přišla ochranka a nahlas, na celou pobočku mě upozornila, abych se okamžitě zahalila, ‚přestala exhibovat‘ – prý je to veřejný prostor a já se odhaluju, což je zakázané a mají to uvedeno i v nějakém jejich řádu,“ napsala rozzlobená maminka na sociální síti Facebook. Prý z tohoto jednání zaměstnance banky byla v šoku. Sbalila si věci a odešla.

O svou zkušenost se však podělila právě na sociálních sítích a na její případ začaly reagovat další maminky malých dětí. Jednání člena ochranky označovaly zpravidla za odsouzeníhodné. Banka už se za postup svého zaměstnance omluvila.

Jenže řadu kojicích maminek tento případ rozzlobil natolik, že se rozhodly přejít do protiútoku. Opět na sociálních sítích svolaly na pondělí akci hromadného kojení v pobočkách Raiffeisenbank po celé České republice.

„Pojďme se spojit a dodat si navzájem sílu, podpořit se v potřebě kojit kdykoli a kdekoli to naše dítě nebo situace vyžaduje. Podpořme se navzájem v tom, abychom se nestyděly kojit, abychom se neobávaly negativních reakcí okolí. Sejdeme se v pondělí 15. dubna v 11 hodin v pobočkách Raiffeisenbank po celé republice, abychom tam kojily své děti. Jedno z hlavních setkání proběhne přímo na místě, kde se tato událost stala – v pobočce v paláci Astra na Václavském náměstí 2. Sejdeme se zde v 11 hodin a společně budeme kojit v prostorách banky,“ začaly se svolávat maminky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…