Kolář je fašista, napsal v otevřeném dopise advokát Vyvadil. A nehezké čtení to bude i pro ČSSD

14.05.2020 10:25

Někdejší senátor za ČSSD Jiří Vyvadil, zakladatel facebookové skupiny Přítel Ruska v České republice, napsal otevřený dopis pověřenému řediteli Ruského střediska vědy a kultury v Praze Andreji Viktorovičovi Končakovovi. Deník N a další česká média o něm píší jako o agentovi, který dovezl do České republiky nebezpečný jed ricin. Exsenátor Vyvadil se však postavil na Končakovovu stranu.

Kolář je fašista, napsal v otevřeném dopise advokát Vyvadil. A nehezké čtení to bude i pro ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Andrej Viktorovič Končakov je podle informací týdeníku Respekt či Deníku N perspektivním ruským diplomatickým pracovníkem, který do Prahy přivezl nebezpečný jed ricin, s jehož pomocí měl ohrozit či snad dokonce usmrtit tři pražské české komunální politiky - pirátského primátora Zdeňka Hřiba, starostu Prahy 6 Ondřeje Koláře (TOP 09) a starostu pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS).

Anketa

Byl by šéf ODS Petr Fiala dobrým premiérem?

3%
97%
hlasovalo: 33538 lidí

Ruská federace tvrdí, že jde o naprosto nesmyslné spekulace a Jiří Vyvadil je podle svých slov stejného názoru.

„Dříve, než se Vám blíže představím, dovolte mi, abych Vám popřál pevné nervy, protože útoky, kterých za vůči Vám dopouští má země v podobě nenávistných novinářů a stejně nenávistného ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka, který vyvíjí intenzivní snahu po co nejhorším zostření vztahů s Ruskem, jsou nemalé,“ napsal hned na úvod otevřeného dopisu Vyvadil. Text uveřejnil na sociální síti Facebook.

Starostu Prahy 6 Ondřeje Koláře poté označil za fašistu.

„Prosím vydržte. Jsem přesvědčen, že ČSSD, z nichž minimálně jeden ministrů dle vyjádření fašisty Koláře, a to buď ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček či ministr vnitra Jan Hamáček, mu nabídl policejní ochranu, jemu i ostatním fašistickým kolegům, je již i z tohoto důvodu bude nevolitelná i pro mnohé své stávající voliče,“ konstatoval Vyvadil.

Poté se Končakovovi představil jako zakladatel Přátel Ruska v ČR, což je podle jeho názoru nejvýznamnější facebooková takto orientovaná skupina. „Já osobně jsem protiruskou kavárnou řazen mezi Putinovy agenty či ruské šváby. To mě velmi těší,“ napsal pověřenému řediteli Vyvadil s tím, že mu jde o udržení normálních vztahů s Ruskou federací.

Jako advokát hodlá v tomto úsilí využít i právních zbraní a už podal trestní oznámení jak na týdeník Respekt, tak na starostu Řeporyjí Pavla Novotného. Právních zbraní využívá i přesto, že Česko nepovažuje za právní stát. Nevěří prý, že Končakov dostane policejní ochranu, i když o ni velvyslanectví požádalo.

„Česko není právním státem a je prakticky vyloučeno, aby ministr vnitra či policie politicky připustila, že se Vám děje příkoří. Já sám jsem rozhodnut pokračovat ve svých trestních oznámeních. Podávám také trestní oznámení proti Kolářovi a spol. a dalším. V případě Vašeho zájmu nabízím i Vám právní pomoc,“ uvedl Vyvadil.

A nabízím také právní pomoc Ruskému vyšetřovacímu výboru, který hodlá stíhat ony známé české fašisty. Troufám si tvrdit, že s výjimkou Prahy, která je většinově protiruská a fašistická, zbytek republiky cítí k jednání těchto pachatelů v převažujícím měřítku hluboký odpor. A protože je přesvědčení a obava, že naši státní zástupci a naše policie se nijak nepostaví čelem řádění těchto pachatelů, jistě uvítají, budou-li stíháni alespoň v Rusku. S přátelským pozdravem,“ uzavřel svůj dopis Vyvadil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…