Kolářova Praha 6 pokračuje v přejmenovávání. Obyvatele to velmi překvapilo

21.05.2022 11:16

Rozčarování na Praze 6 v posledních dnech vzbuzuje změna původního názvu tramvajové zastávky Hládkov na Park Maxe van der Stoela. Tamní radnice tento krok místním vysvětluje tím, že nový název lépe poslouží turistům. Informuje o tom server Echo.cz.

Kolářova Praha 6 pokračuje v přejmenovávání. Obyvatele to velmi překvapilo
Foto: Wikipedia, Sefjo
Popisek: Radnice Prahy 6, Československé armády 23

Městská část Praha 6 na svém facebookovém účtu přejmenování zastávky tramvaje obhajuje tím, že nový název je čitelnější pro turisty, kteří by navíc mohli objevit existenci přilehlého parku.

  • Původní text ZDE

„Změnil se pouze název zastávky, který neslouží ani tak místním, jako spíš návštěvníkům Prahy, kteří jedou do nějakého cíle, což v tomto případě může být krásný park stejného jména nebo pomník Maxe van der Stoela, který připomíná nizozemského politika a jeho podporu Chartě 77 a českým disidentům již v roce 1977,“ reaguje na kritiku radnice.

Podle občanů, kteří jsou na název zvyklí, je to ale zbytečné až nelogické: „Jestliže slouží návštěvníkům Prahy, tak bych ten název udělal ještě delší. Lidi budou hledat park na Hládkově, ne nějakýho chachara. (...) tohle jste prostě projeli na plné čáře,“ komentuje Jaroslav Nohejl. „Na Hládkově bylo špatně, že to uměl každý vyslovit?“ pozastavuje se.

Mluvčí organizace Regionální organizátor pražské integrované dopravy (ROPID) Filip Drápal uvedl, že jeden z důvodů přejmenování je i ten, že zastávka Hládkov se nacházela v ulici Myslbekova, zatímco zastávka Myslbekova se nacházela v ulici Hládkov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

11:29 Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

Ruské jednotky zaútočily v noci na pátek na pohraniční město Vovčansk, vzdálené od Charkova necelých…