Komunisté mají jasno: Vláda musí padnout, kvůli Stropnickému

12.02.2016 15:48

Komunisté požadují demisi premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) i ministra obrany Martina Stropnického (ANO) v souvislosti s úniky utajovaných informací. Uvedli to v tiskovém prohlášení zaslaném ČTK. Úniky utajovaných skutečností týkajících se unesených Čechů v Libanonu a Pákistánu jsou podle KSČM selháním systému, nikoliv pouze jednotlivce, a vláda z nich musí vyvodit zodpovědnost.

Komunisté mají jasno: Vláda musí padnout, kvůli Stropnickému
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

„Selhala důležitá koordinace zpravodajských služeb. Bezpečnostní rada státu, která o situaci jednala, se ukázala institucionálně zcela nedůvěryhodnou tragickým a nevyšetřeným únikem přísně tajných a citlivých informací. Ohrožení bezpečnosti občanů a veřejného zájmu České republiky je v důsledku těchto kauz bezprostřední,“ jsou přesvědčeni komunisté.

„Je v zájmu celé České republiky a jejích občanů, aby za selhání v nejvyšších ústavních místech byla požadována konkrétní odpovědnost. KSČM požaduje nejen rezignaci ministra obrany, ale i demisi předsedy vlády ČR, který nese odpovědnost nejen za koordinaci speciálních služeb,“ uvedli také ve stanovisku svého vedení.

K demisi už Stropnického vyzvala také ODS a vicepremiér a předseda lidovců Pavel Bělobrádek mu doporučil, ať ji zváží. Žádná z politických stran ale v souvislosti s kauzou úniků nevyzvala k odchodu z funkce ministerského předsedu.

Do médií v poslední době unikly tajné informace jak o propuštění pětice Čechů unesených v Libanonu, tak o propuštění dvou Češek, které byly uneseny v Pákistánu. Úniky prošetřuje Národní bezpečnostní úřad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…