Komunisté se pustili do vlády kvůli povodním: Soustředila se jen na média

07.06.2013 12:27

KSČM se opřela do vlády kvůli postupu při povodních. Podle komunistů byl postup tak akorát nekompetentní a nekoncepční. Vláda se prý soustředila hlavně na mediální výstupy.

Komunisté se pustili do vlády kvůli povodním: Soustředila se jen na média
Foto: Facebook.com
Popisek: Povodně 2013

Ve stanovisku komunisté nejprve děkují za úsilí, které při záplavách vynaložili dobrovolníci a jednotlivé složky integrovaného záchranného systému. "V ostrém protikladu s tím je nekompetentnost a úroveň připravenosti současné vlády takové situaci úspěšně čelit," pokračuje pak opoziční strana.

"Namísto včasného přijetí preventivních účinných opatření, která by předešla značným materiálním a bohužel i lidským ztrátám, jsme viděli jen mediální exhibice," dodává.

KSČM vládě vyčítá zejména to, že protipovodňové stěny byly údajně i přes opakované urgence stavěny se zpožděním a že prý chyběly některé komponenty a další potřebný materiál. "Nekoncepční zásahy shora a zmatky v kompetencích spíše mařily úsilí těch, kteří čelili povodňové hrozbě," píše se v prohlášení.

Podle komunistů je nutné se ptát této vlády i těch předešlých, zda byly minulé investice do protipovodňových opatření účelné. "Utrpení postižených občanů České republiky by nemělo být politickým zbožím, jak se o to snaží především politici TOP 09 a ODS, ale mělo by být skutečným zájmem celé společnosti," dodává levicová strana.

Postup vlády premiéra Petra Nečase (ODS) při povodních dosud žádná z ostatních politických stran tak výrazně nekritizovala. Nečinila tak ani největší opoziční strana ČSSD, která oznámila, že podpoří všechny kroky vlády, které pomohou postiženým občanům. Místopředseda strany a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek, který je jindy častým kritikem vládních kroků, se nechal slyšet, že koordinace záchranných a likvidačních prací i komunikace mezi kraji, vládou a složkami integrovaného záchranného systému fungují velmi dobře. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…